Újra szárnyal és terjeszkedik a GasGas

Újra szárnyal és terjeszkedik a GasGas

- Kategória: Események, Hírek, Verseny
0

A nemrég még anyagi gondokkal küzdő GasGas úrrá lett a problémákon, mi több, újra maga mögé utasította az egész világot…

Három évvel a Torrot-felvásárlás után ismét régi fényében tündököl a katalánok büszkesége, a GasGas. A spanyol cég immáron húszezer motort értékesít évente, a márka versenyzői pedig sikert sikerre halmoznak. Nemrég éppen a két ifjú titán, Jaime Busto, illetve Jeroni Fajardo bizonyított Párizsban, valamint a Japán Nagydíjon.

GasGas: a győzelem csak a kezdet

A piros-fehér színekben induló, mindössze húszéves Jaime Busto az X-Trial párizsi fordulóján megszerezte élete első győzelmét, amely valódi mérföldkő GasGas csapatnak, tudniillik, ez a spanyolok első diadala az új érában. Az már csak hab a tortán, hogy a baszk versenyző olyan elismert tehetségeket utasított maga mögé, mint Takahisa Fujinami, illetve a sportág ikonja, Toni Bou. Jogos hát az ünneplés, ám a GasGas Trial Factory alakulat és Busto már a jövőre koncentrál.

gasgas
Szombaton Jeroni Fajardo, vasárnap pedig Jaime Busto gazdagította egy-egy aranyéremmel a GasGas dicsőségfalát

– Rendkívül nehéz volt a döntő, de az óriási tét még motiváltabbá tett, így csak néhány apró megingás hátráltatott a hihetetlenül technikás pályán. Ellenfelem, Adam Raga hibázott az ötödik zónában, így már nem volt kérdéses, hogy meglesz életem első X-Trial-győzelme. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen jól szerepeltem a számomra ismeretlen pályán, ám nincs sok időm ünnepelni, hiszen holnaptól már a 2018 nyarán zajló TrialGP-re készülünk – foglalta össze élményeit Busto.

Történelmi siker Japánban

Talán maguk a pilóták sem gondolták, hogy alig pár héttel a párizsi diadal után ismét örömujjongástól lesz hangos a GasGas salti központja, ahol ezúttal a Távol-Keleten kettős győzelmet arató versenyzőiket ünnepelték. A kilencfordulós TrialGP-sorozat második állomásának Japán adott otthont, a világ legjobb triálosai a MotoGP-ből ismerős helyszínen, Motegiben mérték össze tudásukat.

gasgas
A csupán húszéves Jaime Busto (GasGas) megszerezte élete első TrialGP-győzelmét a június elején rendezett Japán Nagydíjon

A június első hétvégéjén zajlott összecsapáson előbb a márka 33 éves spanyol kiválósága, Jeroni Fajardo állhatott a dobogó legfelső fokára, csapattársa, a Busto pedig ötödikként zárt. Másnap aztán fordult a kocka, ezúttal Busto bizonyított, pontos és gyors motorozással maga mögé utasítva Toni Boút, valamint Adam Ragát, míg Fajardo csak hajszállal maradt le a dobogóról. Remek eredményüknek köszönhetően a világbajnoki tabellán is előreléptek, fej-fej mellett másodikak, s lemaradásuk csupán két pont.

gasgas
Christophe Nambotin (GasGas) kategóriájában másodikként zárt az Észt Nagydíj vasárnapi összecsapásán

Szeretném kiemelni, hogy két versenyzőnk, Jaime és Jeroni milyen elképesztő magabiztossággal gyűrte le az akadályokat. Bátran állíthatom, hogy a legösszetettebb helyzetekben is tökéletesen helytálltak, és megérdemelten hódították el az első helyet szombaton, illetve vasárnap. Hosszú még az út a világbajnokság végéig, és muszáj folyamatosan dolgoznunk, most mégis megállhatunk egy pillanatra, hogy élvezzük a siker édes ízét – nyilatkozta Marc Colomer, a GasGas csapat sportmenedzsere a Japán GP után.

Emellett a piacon is egyre meghatározóbbá válik a spanyol vállalat, megújult triálgépeik és enduróik olyan kapósak, hogy a tízezer négyzetméteres salti gyár mellett hamarosan újabb üzemet nyitnak a Gibraltár közelében fekvő Cádizban.