Vadonatúj BMW-k Budapest útjain

Vadonatúj BMW-k Budapest útjain

- Kategória: Gyorshírek
6

Nagyszabású fejlesztés a rendőrségen: idén több tucat új BMW R 1200 RT-P-vel gazdagodik az állomány.

Tíz új BMW állt szolgálatba a héten, s ha minden a tervek szerint alakul, akkor még idén újabb 25 motort kapnak az egyenruhások, s ezzel immáron több mint 150 járőrmotor lesz hazánkban. Az új gépekkel elsősorban a főváros útjain teljesítenek majd szolgálatot.

A vadonatúj BMW R 1200 RT-P-k átvétele

Tegyük hozzá, a pilóták tudásával eddig sem volt hiba, elvégre sorra diadalmaskodtak a tavaszi és nyári rendőrmotoros-Eb-n, s immáron büszkén mondhatják, hogy motorjaik – hozzájuk hasonlóan – a kontinens élvonalába tartoznak.

Hogy készül a BMW R 1200 RT-P?

Noha igencsak hasonlítanak a polgári változatra, a hatósági motorok számos ponton különböznek a bárki által megvásárolható, civil gépektől. A bajor mérnökök külön áramkört építenek be a rendőri munkához elengedhetetlen fogyasztóknak, ez önálló áramforrásról működik, mi több, a régi, lég-olajhűtésű erőforrások olajhűtői még elektromos ventilátort is kaptak, hogy álló helyzetben se melegedjen túl az alapjáraton ketyegő motor.

BMW R 1200 RT-P
Nem véletlenül drágábbak a hatósági motorok: olyan részletekbe menő az átalakítás, hogy tulajdonképpen csak a váz és az erőforrás marad érintetlen
Ha mindez megvan, jöhetnek a plusz kapcsolók, a bukócsövek, no meg a kommunikációs eszközök, s a gép már indulhat is a célországba, hogy a legjobb pilóták alatt kezdje meg pályafutását.
Continental 2019