Magyarországon épít gyárat a BMW

Magyarországon épít gyárat a BMW

- Kategória: Gyorshírek
1

Ma délelőtt hivatalosan is megerősítették, hogy a  BMW Group tovább bővíti gyártóhálózatát Európában – Magyarországon, Debrecen mellett épül fel az egymilliárd euróba kerülő üzem, mely ezer új munkahelyet teremt, és évente 150 000 jármű előállítására alkalmas.

A jövőben a BMW Group minden európai üzeme képes lesz elektromos és hagyományos meghajtású modellek gyártására, mi több, a debreceni komplexumban azonos gyártósoron készülhetnek a benzines, dízel és elektromos hajtású járművek.

BMW: Debrecen adottságai miatt választottuk a cívis várost

Azért döntöttek éppen a kelet-magyarországi település mellett, mert az infrastruktúra fejlett, valamint beszállítói hálózat jelentős része is ebben a régióban található.

bmw debrecen
Újabb autógyár hajt végre jelentős beruházást Magyarországon

Ráadásul az üzem felépítése csak az első lépés, ugyanis a beruházás gyár falain túl is számos munkahelyet teremt, hiszen a fejlesztés nyomán Debrecen vonzáskörzetében tovább fejlődhet a beszállítói kör. Hogy ez milyen jelentős fellendülést hozhat a térségben, azt remekül mutatják a tavalyi számok, ugyanis a BMW Group csak 2017-ben 1,4 milliárd euró (kb. 451 milliárd forint) értékben rendelt alkatrészeket és szolgáltatásokat Magyarországon. Kevesen tudják, de az ilyen autóipari fejlesztések a motorgyártásra is komoly hatással vannak, elég csak a két terület közös beszállítóira és alkatrészeire gondolni. A BMW esetében egész egységeket használnak párhuzamosan, így például az i3 elektromos autó tápellátása 100%-ban megegyezik a C evolution robogóéval.