Új eszköz az olajhamisítás elleni harcban

Új eszköz az olajhamisítás elleni harcban

- Kategória: Hírek
6

Íme, egy új fejlesztés, mellyel már kibontás előtt meggyőződhetsz róla, hogy eredeti-e a vásárolt olaj!

Komoly gondot okoz itthon és világszerte az elképesztő mennyiségű, hamisított kenőanyag, egyes becslések szerint ezek aránya a húsz százalékot is elérheti a piacon. Természetesen a gyárak mindent megtesznek, hogy egyedivé tegyék termékeiket, és egyre fejlettebb biztonsági megoldásokkal próbálnak túljárni a hamisítók eszén.

Hamis motorolaj? Így ellenőrizheted!

Több cég, így egyebek mellett a Castrol és a Total/ELF is úgy döntött, hogy QR kóddal látja el termékeit. Az egyedi azonosító nem másolható, s ha valaki mégis megpróbálja újra felhasználni, akkor azonnal lebukik, hiszen mobiltelefonnal bármikor ellenőrizhető, hogy eredeti-e a matrica és maga az olaj.

hamis motorolaj
Pár másodperc alatt ellenőrizhető az olaj eredete

Persze továbbra is az a legbiztosabb megoldás, ha ismert forrásból vásárolsz, ahová a számláddal simán visszaviheted az olajat, ha mégis kételkednél az eredetében. Ne feledd, hiába spórolsz literenként pár száz forintot, ha utána egy nem elérhető vagy nemes egyszerűséggel megszűnt webshopon kell elverned a port. Légy hát résen, mindig keresd a megbízható kereskedőket, valamint márkákra jellemző biztonsági jelzéseket, mint például a fenti Castrol és a Total QR kódja, a Motul 300V sajátos matricája vagy éppen a Mobil hologramja!