Legendás vasak a Creme 21 ralin

Legendás vasak a Creme 21 ralin

- Kategória: Események, Hírek, Találkozó, Túra, Verseny

A BMW Group Classic ezúttal is főtámogatóként segíti az immáron tizedik alkalommal rendezett eseményt, ahol parádés gépeket csodálhatunk meg.

 

Ötnapos utazásra invitálják a koros autók és motorok tulajdonosait az idei Creme 21 ralin. Olyan lenyűgöző kocsikat láthatunk az eseményen, mint például az ikonikus BMW M1, a hamisítatlan BMW 3.0 CSL, a BMW E36 323i és a Z3, s emellett a motorosok is kitesznek magukért.

BMW M1

Az idei rali már csak azért is különleges, mert a BMW Group Classic most először két csodálatos motort is nevez a versenyre, név szerint a négyhengeres K1-et, amely idén ünnepli 30. születésnapját. Védjegye a hét részből álló, teljes egészében üvegszálból készült vázborítás, amely mögött egy 100 lóerős, soros négyhengeres, tizenhat szelepes erőforrás dolgozik, mellyel az ikonikus kétkerekű 240 km/órás végsebességre volt képes.

A gyönyörű K1 – egyik – különlegessége, hogy mindössze 7 000 példány látott napvilágot belőle

A rali mezőnyében feltűnő másik gép a kereken ötvenlovas BMW R80 G/S lesz, amely az első többhengeres enduróként vonult – vagy gurult – be a történelemkönyvekbe. Ugyanakkor ez volt a BMW Motorrad első olyan, tömegtermelésben kínált motorkerékpárja, amelyet egyoldali lengőkarral szereltek fel.

A Dakar-sikereket elért R 80 G/S is ott lesz a Creme 21-en

A BMW R 80 G/S már az 1980-as évek hajnalán felébresztette az emberekben a sportendurók iránti rajongást, s mi sem bizonyítja ezt ékesebben, minthogy a típusból 1987-ig több mint 33 000 darab készült, s ez megalapozta a BMW Motorrad GS modellsorozattal aratott kivételes sikertörténetét. Az sem mellékes, hogy forradalmi koncepció – több más siker között – négy alkalommal a Dakar-rali abszolút trófeáját is elhódította.

A legalább 21 éves youngtimer autóknak és motoroknak kiírt eseményt idén szeptember 12-16. között rendezik Essen városa és Luxemburg között.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz