Motoros segélytúra a gyermekekért

Motoros segélytúra a gyermekekért

- Kategória: Cikkek, Események, Túra
0

Az immáron hagyományosnak mondható segélytúra szervezője, Magyarfalvi László idén is mindent megtett, hogy segíthessenek a szegény sorsú gyermekeken. Itt az idő – ha ráérsz hétvégén, csatlakozz Te is hozzájuk!

Ismét eltelt egy év, közeleg a motoros szezon vége, egyúttal kézzelfogható közelségbe került a hagyományos őszi segélytúránk, amit minden alkalommal az anyaországon kívül élő magyar gyermekek megsegítésére szervezünk.

Idén egy kis faluba látogatunk el, Szilágy megyébe, egy színmagyar református településre, Zsobokra (Jebucu). Itt működik a Bethesda Gyermekotthon 1994 óta. Tudni érdemes róluk, hogy teljesen önfenntartók, nem részesülnek sem állami, sem egyházi támogatásban, minden költséget adományokból fedeznek.

Motoros segélytúra Zsobokra

A túra elsődleges célja a kapcsolattartás, figyelemfelhívás és persze az adományozás. Szeretnénk, ha nyitott szemmel járnánk a világban, felfigyelnénk a hátrányos helyzetben élőkre, segítenénk az arra rászorulóknak, főleg, ha gyermekekről van szó.

Természetesen a jótékonyság sem maradhat el, ezért minden résztvevőtől azt kérjük, hogy egy motortanknyi benzin árával támogassa az otthonban élő gyermekek mindennapjait. Cserébe mi biztosítjuk számukra a maradandó élményt és egy nagy adag szeretetet. Lesz ezen kívül az este folyamán árverés is, ahol a falura jellemző, a gyermekek vagy helyi művészek által készített tárgyak kerülnek árverésre. Az ebből befolyt teljes összeg is a gyermekotthont illeti.

Néhány kisebb értékű emléktárgyat pedig mi fogunk kisorsolni a résztvevők közt, ezzel is megköszönve, hogy támogattok minket, s ezáltal a gyermekeket. Az eseményhez kapcsolódóan felvarró és póló is készült, ami szintén megvásárolható a helyszínen.

Az idei Hunyadi Rend túra fontosabb állomásai

Találkozás szombat reggel, azaz A 2018.09.15-én, a hely GPS koordinátái: 47.191750, 21.541831, mely a berettyószentmártoni MOL benzinkutat takarja a 47-es számú főúton.

 • Gyülekező: 08:00-09:00
 • Indulás 09:00-kor Ártándra, a határátkelőhelyre.

A tervezett részletes program:

 • 15:00 Érkezés a gyermekotthonba
 • 15:00-16:30 gyermekmotoroztatás, ismerkedés, beszélgetés
 • 16:30-18:00 Szállás elfoglalása, szabadfoglalkozás
 • 18:00-19:00 Vacsora (1.200,- Ft/fő)
 • 19:00-20:00 Táncelőadás, színjátszó csoport előadása
 • 20:00- Pántlika Zenekar koncertje, közben árverés, tombola, tánc

2018.09.16. vasárnap

 • 08:00-09:00 reggeli (800,- Ft/fő)
 • 11:00 Istentisztelet
 • Hazaindulás egyénileg

Finomságokról a helyi vendéglátóink, a gyermekotthon és a falu lakói gondoskodnak. Gondoltak a nagyétkűekre is, ezért, ha vacsora után még valaki megéhezne, lesz kürtőskalács és zsíroskenyér, a szomjunkat pedig a Csíki Sör Manufaktúra Tiltott Csíki Söre oltja majd. A talpalávalót a bátai Pántlika Zenekar biztosítja.

A tavalyi túra összefoglalója

A „Motoros segélytúra Zsobokra” részletes programja és a tudnivalói elérhetőek honlapunkon, valamint Facebook-oldalunkon.

Szeretettel várunk mindenkit! Üdvözlettel,

Magyarfalvi László – Hunyadi Rend