Végre iskolai tananyag lesz a KRESZ-oktatás!

Végre iskolai tananyag lesz a KRESZ-oktatás!

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

Ma délelőtt bemutatták a Közlekedő kisokos névre keresztelt füzetet, mely egyelőre 200 000 példányban készül, és célja, hogy az általános iskolások képben legyenek az alapvető közlekedési szabályokkal.

A kiadvány természetesen online is elérhető, igaz, azt mindig az iskola és a tanár dönti el, hogy milyen mértékben illeszti a tananyagba a nagyjából nyolc-tízórás és – szó szerint – életmentő anyagot. Emellett folytatódik a rendőrség előadássorozata is, az Iskolarendőr programban több ezer egyenruhás közel háromezer helyszínen segít felkészíteni a nebulókat a felelősségteljes közlekedésre.

 

Az új kiadványtól azt remélik, hogy a KRESZ-vizsgára nem kötelezett gyalogosok, bringások ezáltal jobban kiismerik majd magukat a forgalomban, határozottabban és biztonságosabban közlekednek, s összességében csökken az őket érő balesetek száma.

– Főként a 10-12 éves korosztályra összpontosítottunk a kiadvánnyal, és szeretnék, ha az elkészített anyag bekerülne a Nemzeti alaptantervbe is. 65 millió forintba került a 200 ezer példány elkészítése, így egy munkafüzet költsége 300 forintnál valamivel több, amit rendkívül jó beruházás, mert ha csupán néhánnyal csökken a karambolok száma, már megtérül az ár – mesélte Révész Máriusz a kiadvány bemutatóján (Fotó: Tímár Gergely, Vaol.hu)

Jelenleg komoly probléma itthon a jogsi nélküli közlekedők által okozott balesetek kiugróan magas száma: az összes, személysérüléssel járó incidens 17 százalékát okozzák gyalogosok és kerékpárosok, vagyis többet, mint például a motorosok, robogósok, autóbusz- és teherautósofőrök együttesen.

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Arról nincs valami információ, hogy a jogsival közlekedők a balesetek hány százalékát okozzák?

    1. K. István

      Ha a jogsi nélküliek 17/100%, akkor vajon mennyi a maradék? 😀

Válasz