KTM: Túramotorral a Man-szigeten?

KTM: Túramotorral a Man-szigeten?

- Kategória: Hírek
0

A KTM-nél gondoltak egy merészet, és felkérték a híres utcai motorversenyzőt, Michael Ruttert, hogy a Man-szigeten kergesse meg a 1290 GT-t.

Nemrégiben kívül-belül megújult a KTM legdurvább túrasportmotorja, a 1290 Super Duke GT. Az idei modellfrissítés során átdolgozták az erőforrást és megannyi vezetéssegítő segédletet „élesítettek” a mérnökök, illetve még kényelmesebbé, ergonomikusabbá tették a gépet. Mivel az erőtől duzzadó, 1301 köbcentis V2-es teljesítményére eddig sem lehetett panasz, ezért ezen nem is változtattak, ellenben a tovább fejlesztett erőforrás még combosabbá vált az alsó fordulatszám-tartományban, a kifinomult elektronikai arzenálnak köszönhetően még könnyebb megzabolázni az osztrákok újdonságát.

KTM 1290 GT a Man-szigeten

Erről Rutter is meggyőződhetett, ugyanis a híres-hírhedt Man-szigeti körön tette próbára a vadonatúj 1290 GT-t, s rögtön meg is osztotta velünk élményeit.

– Lenyűgöző, hogy milyen végletekig kifinomult lett az új modell! Bődületes a forgatónyomatéka, az üléspozíció pedig maga a tökély – kellően sportos egy ilyen kihíváshoz, ugyanakkor elég kényelmes, hogy országúton egész álló nap túrázzon vele az ember.

A WP felfüggesztésre már tényleg szavak sincsenek, akkor sem sikerült zavarba hoznom a gépet, amikor a kifejezetten rázós részeken száguldottam át. Az már csak hab a tortán, hogy alapáras a markolatfűtés: ennek minden brit motoros örülni fog a híresen változékony angol nyár miatt – szögezte le Rutter a menetpróba után.