Európában is kapható lesz az új Honda Super Cub!

Európában is kapható lesz az új Honda Super Cub!

- Kategória: Hírek
0

A Párizsi és a Kölni Motorkiállításon szinte egyszerre mutatják be a Honda legendás motorjának új, Európában is forgalmazott változatát.

Aki nem ismerné a típust: minden idők legnagyobb példányszámban eladott gépjárművéről van szó, a  C100 néven forgalmazott első generációjának 1958-as bemutatkozása óta több mint 100 millió példány (!) talált gazdára világszerte.

Honda Super Cub – a megbízhatóság gördülő szobra

Megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a bohém világjáró, Ed March is ilyen géppel szelte át Ázsiát, jutott fel a Himalájára és teljesített vele egy Nordkapp túrát is, mégpedig februárban, sokszor mínusz húsz-harminc fokos hidegben motorozva. Kell ennél jobb bizonyíték, hogy ez egy elpusztíthatatlan gép?

A magányos túrák után Ed talált egy hasonlóan elvetemült társat, és vele járta be keresztül-kasul Amerikát

A C125 típuskóddal érkező újonc a Super Cub születésének hatvanadik évfordulóján kezdi meg pályafutását, s természetesen éppoly barátságos, illetve stílusos konstrukció, mint felmenői.

Nyomatékos, 125 cm3-s erőforrása, csendes és kifinomult, félautomatikus váltója, strapabíró váza, hosszú rugóutakkal felvértezett futóműve, LED-es világítása és intelligens kulcsa (Smart Key) korunk legfejlettebb kétkerekűi közé sorolja. Tekintettel a nagy keresletre, a Honda már idén ősszel megkezdi a gyártását, így az első darabokhoz már év vége előtt hozzájuthatnak a vásárlók – a hazai vételárról később érkezik információ.