Ki nem találnád, milyen motorból loptak el a legtöbbet Magyarországon!

Ki nem találnád, milyen motorból loptak el a legtöbbet Magyarországon!

- Kategória: Hírek
0

A rendőrség közzétette a hazai autó- és motorlopások összesített statisztikáját, amiből kiderült, hogy – szerencsére – folyamatosan csökken az itthon meglovasított kocsik és motorok mennyisége.

Két év alatt felére (!) esett vissza a lopott gépjárművek száma: 2016 első félévében 835, míg idén összesen 384 esetet jelentettek a rendőrségen. Változtak a trendek is, az utóbbi hónapokban rengeteg Škodát nyúltak le a tolvajok, így ez lett a második „legnépszerűbb” márka, pedig korábban csak alig-alig fért a top 10-be.

Melyik a tolvajok kedvenc motorja?

Csak egy motorkerékpár került be a tíz legkapósabb jármű közé (a lopott autókat és motorokat közös statisztikában jegyzik), és meglepetésre ez nem egy drága, távol-keleti vagy amerikai márka, hanem a mi jó öreg Szimónk.

Nemcsak a szép csajok, hanem a tolvajok is kedvelik a Szimókat – többet loptak el belőle Magyarországon, mint például Mercedesből vagy Hondából (Kép forrása: Simson Klub Magyarország)

Tavaly 78 ellopott Simsonról értesítették a hatóságokat, ami kifejezetten nagy szám – BMW személyautóból ugyanezen idő alatt 83-nak kélt lába, pedig a bajor kocsi köztudottan az enyveskezűek egyik kedvence.

A 2017-es körözési toplista pontos számai: Ford: 182 db, VW: 172 db, Opel: 131 db, Suzuki: 131 db, Simson: 78 db