Szentségtörés? Itt az elektromos Honda CRF450!

Szentségtörés? Itt az elektromos Honda CRF450!

- Kategória: Hírek

Endurózás hangtalanul? Úgy tűnik, ez hamarosan kézzelfogható valóság lesz...

Ugyan nem a Honda saját termékeként mutatták be a hétvégén leleplezett motort, mégis minden részlete arra utal, hogy valójában az anyacég áll a kezdeményezés mögött. A 2019 elején zajlott munka során egy Honda CRF450-et alakítottak át - mégpedig a villanymotorok között már oly sokszor diadalmaskodott Mugen segítségével, - hogy azok is hódolhassanak az erdőjárásnak, akik nem akarják felverni motorjukkal a természet csendjét.

cr electric
Az erőforrást leszámítva ez egy hagyományos Honda CRF450, csak éppen hangtalanul és károsanyag-kibocsátás nélkül rója a kilométereket

Elektromos hajtású CR Electric a Mugentől

Mivel egyelőre csak prototípusról van szó, szűkmarkúan bántak a technikai adatokkal, az viszont bizonyos, hogy a villanymotoros CRF-ben is Showa felfüggesztés dolgozik majd, energiaellátását pedig a korábban leleplezett, kazettás rendszerű, szabványos telepből nyeri. Ez utóbbi előnye, hogy egy-két perc alatt kicserélhető a töltőpontokon, így a „tankolás” pont olyan gyors lesz, mint a hagyományos, benzines motorokkal.

A Honda CR Electric leleplezése

Nyílt titok, hogy a Honda több új elektromos hajtású autót és motorkerékpárt szeretne bemutatni a közeljövőben, így a CR Electric premierje valószínűleg egyfajta piackutatás részükről. Kíváncsian várjuk, hogy mit szól a nagyközönség a motorhoz, mely feloldhatja az ellentétet a hangzavarra panaszkodó természetjárók és a hobbiendurósok között.

Videó: Honda, nyitókép: Adbmag.com

BikersPoison

Facebook Comments