Cserbenhagyás elkövetőjét keressük

Cserbenhagyás elkövetőjét keressük

- Kategória: Gyorshírek

Füleki Zsolt kéri a segítségeteket, aki tegnap délután szenvedett balesetet egy szabálytalanul előző sofőr miatt.

Sziasztok! Tegnap, azaz 2019. március 24-én délután negyed hat körül cserbenhagyásos motorbalesetet szenvedtünk a litéri erőmű és Királyszentistván között, amikor a Királyszentistván felől szabályosan közlekedő traktort megelőzte egy busz, ami leszorított minket az útról.

Motorbaleset Királyszentistván közelében (Fotó: Füleki Zsolt)

Ha valaki látott valamit, ami segíthet beazonosítani a gépjárműveket, kérem, jelentkezzen! Elsősorban arra számítok, hogy aki a 8-as út felől haladt Királyszentistván felé, az láthatta a buszt, valamint a traktort, netán a buszon utazók észrevettek valamit. Egyben köszönjük azoknak, akik a baleset után érkeztek a helyszínre, és segítséget nyújtottak nekünk!

Tegnap délután kifejezetten nagy motorosforgalom volt a 8-as úton és környékén, ezért jó eséllyel sokan láthatták a balesetet okozó buszt, illetve a traktort is. A lehetséges szemtanúk Füleki Zsolt Facebook-oldalán üzenhetnek a bajba jutott motorosnak. Köszönjük!

A cserbenhagyás nem játék...

Csak feltételezni tudjuk, hogy az ilyen esetben kereket oldó sofőrök azért nem állnak meg, mert azt hiszik: ha nem értek hozzá a motoroshoz, akkor nincs is felelősségük az ügyben.

Motorbaleset Királyszentistván közelében (Fotó: Füleki Zsolt)

Egyébként is gyakran alábecsülik a segítség elmulasztásának következményeit, márpedig a hatóságok nem veszik félvállról a dolgot. Keményen büntetik az ilyen magatartást, hiszen a Btk. 166. § kimondja, hogy

aki nem nyújt tőle elvárható segítséget a sérült vagy olyan személynek, akinek élete vagy testi épsége veszélyben van, legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Még súlyosabb a helyzet, ha egy autós vagy motoros balesetet okoz (mint most is), és utána elhajt a helyszínről. Ilyenkor értelemszerűen szigorúbb az ítélet is - a résztvevő cserbenhagyó ekkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments