Hetényi Birtok, a motorosok Mekkája

Hetényi Birtok, a motorosok Mekkája

- Kategória: Hírek
0

Talán emlékeztek még rá, hogy nemrég beszélgettünk a Hetényi családdal, akik elmesélték birtokuk, vállalkozásuk történetét, most pedig abba avatnak be minket, hogy idén milyen egyedi programokkal készülnek a motorosok számára.

– Új év és sok-sok új terv áll előttünk – foglalták össze tömören, majd gyorsan bele is vágtak, hogy mivel érdemelték ki a valódi motoros vendéglátóhely jelzőt az elmúlt szezonokban… Mi sem természetesebb, minthogy a környéken túrázva beugorhatunk egy üdítőre vagy kávéra a mecseki szerpentin északi végétől egy-két percre fekvő birtokra, de ez még nem minden. Figyelmességükről árulkodik, hogy kifejezetten „motorosbarát” ételekkel készülnek a betérőknek, azaz ízletes és tartalmas, de gyorsan elkészülő fogásokkal várják a bájkereket.

hetényi pincészet
A háziak figyelmességéről árulkodik, hogy különálló helyet biztosítanak a ruháknak, felszereléseknek, sőt a befutó motorosok mindent megkapnak, hogy letakaríthassák a plexit, esetleg ellenőrizzék a guminyomást vagy felfújják a levegőt vesztett abroncsokat. Itt tényleg gondoltak a motorosokra!

Idén, a márciusi hosszú hétvégén nyit Grill Terasz éttermük, melyet Lánczos Sándor pécsi séf irányít, akivel idén kötöttek hosszú távú együttműködést. Mindkettejük célja, hogy felpezsdítse a Keleti-Mecsek gasztro-turizmusát, például azzal, hogy a neves séf újszerű, modern felfogásban tálalja a hagyományos, magyar ízeket, beleértve az olyan állandó elemeket, mint a frissen füstölt vagy sütött pisztráng, amely mindenféle liszt és panír nélkül, bepácolva, fantasztikus ízharmóniával várja, hogy valaki horgára, vagyis tányérjára kerüljön. Ha nagyobb csapat szeretné igénybe venni a konyhát, akkor előzetes étel- és időpont-egyeztetéssel egyedi menüt is összeállíthatnak maguknak, így még kevesebbet kell várniuk, amíg tányérra kerülnek az étkek.

hetényi pincészet
Tágas, térburkolattal borított parkoló várja a motorokat a Hetényi birtokon

A motoros vendégekre tekintettel, lehetőség van a ruházat és sisakok méltó tárolására az étkezés alatt. A bogaras plexiket a kihelyezett takarító eszközökkel lehet újra tisztává és átláthatóvá varázsolni. Biztos, ami biztos, egy készenlétbe helyezett kompresszor segít a megfelelő abroncsnyomás beállításában.

A szezonkezdés itt is a felkészülés jegyében zajlik

Az apartmanház szállásai kényelmes és minden igényt kielégítő pihenést biztosítanak, ha valaki több időt szeretne a környéken tölteni. Mint minden évben, idén is felújítással kezdték a szezont: festettek, bútorokat kárpitoztak, lecserélték az étkészleteket és számos eszközt, hogy a vendég úgy érezhesse, ő az első, aki birtokba veszi a szállást. Két tucatnyi motorost helyben, ennél nagyobb csapatot pedig a környékbeli szállásadókkal együttműködve tudnak elszállásolni – akár nyolcvan-kilencven embernek is jut hely, ha úgy adódik. Jelszavuk: olyan nincs, hogy valami lehetetlen, csak időben szóljanak az érkező vendégek!

hetényi pincészet
Természetesen idén is lesz kétnapos, vezetett túrával és oktatással egybekötött motoros hétvége a birtokon, ahol maga a 2018-as Európa-bajnok, Kótner Zoltán tanítja a pilótákat! Hamarosan jelentkezünk a tavaszi „rozsdátlanító” hétvége részleteivel!

– Emellett idén is folytatódik a „Bor, Művészet, Mecseknádasd esemény sorozatunk”, mely során a Pécsi Tudományegyetem Előadóművész szakos hallgatói lépnek fel és énekelnek/zenélnek Borkápolnánkban. Az estek alkalmával összekötjük a művészetet a borral és a gasztronómiával.

Hetényi Birtok, ahol pihenés közben tanulhatsz a legjobbaktól!

Hogy ne csak felszedjük, hanem le is adhassuk a kilókat, idén immár második alkalommal kerül megrendezésre a Fut a Birtok futóversenyünk, június 29.-én. Három távon, 5, 10 és 21 kilométeren indulhatnak a futók, akik között értékes ajándékok is gazdára találnak – utóbbira ITT jelentkezhetnek az érdeklődők. A környék adottságait kihasználva, csodás tájakon vezetnek az útvonalak.

Ha a csapat úgy szeretné, szakemberek vezetésével vezetéstechnikai tréninget is szívesen szerveznek, de volt már itt rockkoncert is a bulizni vágyó vendégeknek…

Mivel motoros családról van szó – három gép is áll a garázsban, – kimondottan motorosoknak szóló programokat is szerveznek. Ha túramotorozást kérnek a vendégek, a vezetett kirándulást veterán járműgyűjtemény meglátogatása, fagyizás, kevéssé ismert, de jó minőségű, kanyargós utak felfedezése és hadijármű-kiállítás tarkítja, nem megfeledkezve a szállásra visszaérve elérhető gasztronómiai felfedezőútról, beleértve a remek borokat is.

A motoros túrázáson túl gyalogtúrázásra is eszményi lehetőséget biztosít a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet. A túraútvonalak gyakorlatilag az ajtóból indulnak, bejárásukhoz Garmin túra GPS-t vagy papír alapú térképet is adnak a háziak. 2019-től ráadásul egy kijelölt apartmanban házikedvenceket is fogadnak, így nem kell Buksinak sem otthon kuksolni, ha túrázni indul a család.

hetényi pincészet
Nem titok, hogy sok motoros rajong a finom sörökért, ezért számukra – a túrákon felül – a faluban működő sörfőzdébe is szerveznek egy „kirándulást”, természetesen kóstolóval egybekötve. Mi több, a vállalkozó kedvűek akár saját sört is főzhetnek maguknak!

A kulturális feltöltődésre vágyók felkereshetik Dechandt Antal festő, szobrász műhelyét és kiállítását, kipróbálhatják a korongozást Gradwohl Zsolt fazekasnál, megtekinthetik a helyi svábok történelmét a Tájházban, bepillantást nyerhetnek egy régi vízimalom belsejébe a Malom Múzeumban vagy visszautazhatnak az időben, amikor a Szent István kápolnát csodálják, esetleg elzarándokolnak Skóciai Szent Margit, a skót keresztény egyház alapítójának születési helyére, a Réka várba.

Úgy gondoljuk, a fenti összeállításból látszik, hogy milyen sokféle lehetőségből választhatunk, választhattok Mecseknádasdon. Tehát, ha idén a Dél-Dunántúl vagy a határon átnyúlva a Délvidék a cél, érdemes útba ejteni a Hetényi Birtokot – mi még soha nem csalódtunk a helyben, így jó szívvel ajánljuk Nektek is.

(X) – Támogatott tartalom