Motorozás és vendéglátás szívvel-lélekkel: bemutatkozik a Hetényi Pincészet

Motorozás és vendéglátás szívvel-lélekkel: bemutatkozik a Hetényi Pincészet

- Kategória: Események, Hírek, Túra

Minden motoros várja már a jó idő beköszöntét, és bőszen tervezi, hogy milyen vidékeket szeretne bejárni az idei szezonban. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a baranyai, kifejezetten motorosoknak ajánlott célpont bemutatásával.

 

Régi motoros ismerősök Hetényiék, akik a Szekszárdi Borvidéken borászkodnak, emellett pedig Mecseknádasdon, a Kelet-Mecsek peremén fekvő birtokukon üzemeltetnek egy hangulatos szálláshelyet, ahol már mi is számtalanszor megfordultunk. Most velük beszélgetünk, hogy meséljenek a már oly sok motoros esthez méltó körítésként szolgáló boraikról, valamint a kétkerekűeknek ajánlott szállásról és túrákról.

Lassan három évtizede a szakmában...

- Már 1992 óta borászkodunk Mecseknádasdon - vág bele a motoros vezetéstechnikai cikkeket jegyző Emese az évtizedeken átívelő történetbe, - és bár ültetvényeink jelentős része a Szekszárdi borvidék két dűlőjében található, itt helyben, a Pécsi borvidéken is van egy kis szőlőnk, így összesen 41 hektáron gazdálkodunk. Miként a szőlészetben, a borászatban is igyekszünk követni a hagyományokat, egyszersmind kihasználni a modern technológiák előnyeit. Úgy érzem, jó úton haladunk - teszi hozzá nevetve, - hiszen országos és nemzetközi borversenyek eredményei igazolják, hogy a borászatban is kifizetődik a gondos, a lelkiismeretes munka.

hetényi pincészet
Emese le sem tagadhatná, hogy a borászat mellett a motorozás a másik hobbija...

A mecseknádasdi birtokközpont az erdő ölelésében, csendes, mégis jól megközelíthető helyen fekszik. Előre bejelentkezett csoportjainknak megmutatjuk fahordós ászokpincénket, valamint részletes, kóstolóval egybekötött borbemutatót tartunk Borkápolnánkban.

Újdonság, hogy idén együttműködésbe kezdtünk Lánczos Sándor pécsi séffel, aki segít felpezsdíteni vendéglátásunkat, és borkóstolás után vagy mellett, házias ízekkel, hideg-, és melegkonyhával, valamint modern, degusztációs ételsorral kényezteti vendégeinket.

Rugalmasak vagyunk, tehát állandó ételajánlataink mellett az sem okoz gondot, ha a betérő vendégnek egyedi igényei vannak - teszi hozzá.

hetényi pincészet
Csendes, idilli hely a kikapcsolódásra, pedig karnyújtásnyira fekszik a Mecseket kanyarogva átszelő 6-os úttól

Kilátó Pincénk kisebb, maximum 20 fős csoportoknak nyújt exkluzív élményt. A válogatott, kereskedelmi forgalomban már nem kapható ó- és muzeális boraink mellé prémium felvágottakat és termelői sajtokat kínálunk, na és a csodás naplementét, mely a pinceajtóból is látszik. Családi összejövetelek, kisebb esküvők (maximum 60 fő) lebonyolítására is nyitottak vagyunk, segítünk a szervezésben, akár a teljes dekoráció elkészítésével együtt.

hetényi pincészet
Tisztaság, minőség és szívélyes vendéglátás - nem csoda, hogy az itt megszállók 9,8 pontra értékelték a helyet

Négy napraforgóra minősített, igényes szobáink és apartmanjaink légkondicionálással felszerelve várják a hosszabb tartózkodásra vágyó vendégeinket. A ház kialakítása miatt ideális találkozópont baráti társaságok részére is. Büszkék vagyunk rá, hogy csupa-csupa kedvező visszajelzést kapunk, például a Booking.com-on 9,8 ponton állunk! Nem unatkoznak azok sem, akik természetjárásra adnák a fejüket, tudniillik túraútvonalak szövevényes hálózata indul szinte a bejáratunktól a Kelet-Mecsek vadregényes lankái felé. Akárhogy is, a lehetőségek száma szinte végtelen, azaz csak vendégeink fantáziája szab csak határt. Mi igyekszünk minden kérést teljesíteni, minden programot megvalósítani - teszi hozzá Emese.

Egy hétvége csak motorosnak a Hetényi Birtokon

Persze a számunkra oly fontos motorosprogramok sem elhanyagolhatóak, sőt olyan sokféle lehetőség nyílik erre a Mecsekben, hogy az megér egy önálló beszámolót. Legközelebb ezzel folytatjuk - jönnek a legszebb célpontok és a legjobb kanyarok, no meg a motorosoknak nyújtott szolgáltatások - tartsatok velünk akkor is!

(X) - Támogatott tartalom

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz