Középső sávban vánszorogsz? Egy százas lesz!

Középső sávban vánszorogsz? Egy százas lesz!

- Kategória: Hírek

A belga döntéshozók megelégelték, hogy évente két-háromezer autóst büntetnek meg a rendőrök, mert azok az autópálya középső vagy belső sávjában vánszorognak.

Úgy tűnik, semmi haszna nem volt az alig hatvaneurós csekknek, ezért duplájára - egészen pontosan 116 euróra - emelik a kiszabható összeget, mi több, a „visszaesőket” nemes egyszerűséggel eltiltják a vezetéstől.

Jobbra tarts! Mit nem értesz ezen?

Az indoklásban kiemelték, hogy aki magasról tesz a jobbratartási kötelezettségre, az másokat is veszélybe sodor, hiszen a mögötte érkezők kénytelenek - újabb szabálytalanságot elkövetve - jobbról megelőzni a hanyag sofőröket.

jobbra tarts
Szégyen, hogy táblázni kell, ami egyértelmű. Más kérdés, hogy minden ilyen apróságra szükség van, hogy élhetőbbek legyenek az utak

Sajnos itthon sokkal megengedőbb a „rendszer”, tömeges bírságolás helyett inkább a jobbra tartásra figyelmeztető kampányokkal, kisfilmekkel igyekszik rendet teremteni a rendőrség, illetve ugyanezért kerültek ki pár éve a „Jobbra tarts!” táblák a forgalmasabb autópályákra, így például az M7-esre.

BikersPoison

Facebook Comments