Lightning Strike: 20 perc alatt feltölthető és 240-et megy

Lightning Strike: 20 perc alatt feltölthető és 240-et megy

- Kategória: Hírek
5

Jó eséllyel a Lightning ma este leleplezett újdonsága, a Strike lesz az első komoly fordulópont a benzines és elektromos motorkerékpárok küzdelmében...

Hosszú várakozás után ma végre lehullt a lepel az amerikai gyártó elképesztően nagy hatótávú és lenyűgözően erős motorjáról.

Lightning Strike
A csekély, 3,6 milliós indulóár dacára minőségi Brembo fékrendszer került a motorra

Háromféle kapacitású akkumulátorcsomaggal kínálják a gépet, ezek közül a legkisebbel (10 kWh) nagyjából 150 kilométert lehet megtenni, a 15-össel 200-at, míg a legnagyobb, 20 kWh-s legfeljebb 320 kilométert megy el egy töltéssel vegyes üzemben, tehát városban és azon kívül használva.

Lightning Strike - a gyorstöltés bajnoka!

Ráadásul a nagy teljesítményű, 6,6 kW-os töltővel húsz perc alatt 160 kilométerre elegendő ampert pumpálhatsz az akkukba, vagyis ezzel már tényleg nem sokkal hosszabb idő a tankolás, mint egy benzinessel.

Lightning Strike
Részleteiben is szép az Öhlins futóműves, csupán 205 kilóval mérlegelő és 220-240 km/órás végsebességű Strike

A Strike teljesítménye 90 lóerő, forgatónyomatéka pedig már-már rekordgyanús, 244 Nm. Ráadásul a legnagyobb akssicsomaggal felszerelt Carbon kivitel még harminc lóerővel izmosabb az alapmodellnél, nem mintha szükség lenne erre a 244 newtonméteres forgatónyomaték mellett.

Lightning Strike
A fejidom a korábbi Lightning versenymotor, az LS-218 formáját idézi

Tömege 205 és 220 kiló között változik a telepek méretétől függően, ami szintén kiemelkedően szerény adat az ilyen nagy teljesítményű villanymotorok között.

Lightning Strike
20 perces töltés, kiemelkedő nyomaték és kedvező ár jellemzi a Lifhtning Strike-ot

Ennyi remek tulajdonság után igazán meglepő, hogy mennyiért adják az új Strike-ot: az alapmodell 12 998 dollár (3,6 MFt), a középső 4,7 milliót kóstál, míg a 20 kWh-s kivitel 5,6 millióba kerül. Ezzel pont a közvetlen vetélytársak, a 750-es és ezres gyorsasági motorok ellenfele lett, hiszen teljesítményben és árban is abszolút versenyképes velük.

Continental 2019