Teljes útzár: kamion és motor karambolozott a veszprémi körgyűrűn

Teljes útzár: kamion és motor karambolozott a veszprémi körgyűrűn

- Kategória: Gyorshírek

Aki teheti, messzire kerülje el a környéket - a pénteki forgalom és a helyszínelés miatt hatalmas torlódás várható.

Sajnos a tavaszias idővel újra beköszöntött a motorbalesetek „szezonja” is: ma délután teherautó karambolozott motorossal a Veszprémet északról elkerülő 830-as úton. A Suzukit vezető 31 éves, balatonakarattyai férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset képei (Forrás: Csimpojás Dávid)

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességben lezárták, a forgalmat pedig belterületi utakra terelik, ezért a környéken torlódásra lehet számítani - áll a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Frissítve:

Egy szemtanú beszámolója: harmincegy éves balatonakarattyai férfi közlekedett motorkerékpárjával amikor egy jobbra ívelő kanyarban valószínűleg gyorsan haladt, ennek következtében közel másfél métert átment a szemközti sávba és frontálisan nekiütközött egy kamionnak. A sisakja az ütközés után lerepült, majd fejjel nekiesett szalagkorlátnak, és végül az út melletti árokba zuhant. A 31 éves motoros olyan súlyos fej és végtagsérülést szenvedett hogy a helyszínen meghalt.

(Forrás: Csimpojás Dávid)

A kamion után közvetlenül érkezett egy személyautó melynek vezetője végignézte a tragikus ütközést. Az ütközés után kiszállt a kocsijából. - Nem tudtam segíteni. Az ütközéskor lerepült a sisak a fejéről, és látszott rajta, hogy menthetetlen - mondta a férfi. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták. Az ütközés erejét mutatja, hogy a motorkerékpár teljesen összetört, a csomagok lerepültek a túramotorról.

Sok a motorbaleset, de nem a motorosok miatt...

Az ütközés kapcsán ismét szóba került, hogy évente legalább 50-60 motorvezető veszíti életét Magyarországon, mégpedig jórészt önhibáján kívül, ugyanis a többjárműves ütközések (pl. autó és motor karambolja) 72-75%-ában vétlenek a kétkerekűek.

A motorvezetők által okozott balesetek száma Magyarországon. A kereken 600 esettel tovább lejt az a bizonyos vonal, vagyis a több motor és több megtett kilométer dacára egyre kevesebb balesetet okozunk (Forrás: KSH/MTI)

Mi több, hazánkban a motorosok fejlődtek a legtöbbet közlekedésbiztonság terén, ugyanis jó tíz éve, 2007-ben csak 135 ezer nagymotor volt itthon, míg az általuk okozott balesetek száma meghaladta a 860-at. Ezzel szemben 2017 végén 167 ezer nagymotorral büszkélkedhettünk, és mindössze hatszáz okozott balesettel.

Már az OBB is üzent a figyelmetlen autósoknak: Vigyázzunk a motorosokra!

Komoly eredmény:  a motorok száma 23%-kal nőtt, míg a balesetek mennyisége 31%-kal csökkent. Semelyik más járműkategória nem büszkélkedhet ilyen impozáns számokkal… Szóval már megtettük, amit tudtunk, és most a többi közlekedőn a sor: minket nem véd karosszéria, ezért mi és az OBB is arra kérünk, legyél körültekintőbb és figyelj a motorosokra - köszönjük!

BikersPoison

Facebook Comments