Csodaszép lett a BMW új, 1,8-as boxermotorja

Csodaszép lett a BMW új, 1,8-as boxermotorja

- Kategória: Hírek

Bemutatkozott a BMW Motorrad új boxerén alapuló második épített vas, mely a Revival Cycles zsenijeinek munkáját dicséri.

Most már biztosra vehető, hogy 2019 végén vadonatúj erőforrással gazdagodik a BMW kínálata. Tényként kezelhetjük, hogy a - rendhagyó módon - nyomórudas vezérlésű, léghűtésű, 1,8-as (!) boxer lesz az alapja a 2020-tól megjelenő, EURO 5 minősítésű klasszikus motoroknak.

Igazi műalkotás az „átlátszó váz” minden egyes porcikája... 

Mint egy kismadár a kalitkában

A tengerentúli  motorkerékpárépítő-műhely idén áprilisban mutatta be a „The Revival Birdcage” (nyersfordításban: A megelevenedett kalitka) nevű kétkerekűt, mégpedig az évente megrendezésre kerülő, texasi Handbuilt Show előestéjén, az exkluzív Revival Partyn.

Munka közben az alkotók

„A „Revival Birdcage” egyszerűen  lenyűgöző lett, tökéletesen kifejezi a nagy boxermotorunk szellemiségét”, mondta Timo Resch, a BMW Motorrad értékesítési és marketingvezetője. A CUSTOM WORKS ZON által épített „Departed” után ez a második parádés vas, mely a BMW Motorrad vadonatúj boxermotorja köré épült.

Íme, az új 1,8-as boxer! Az a durva, hogy pár hónap múlva már rendszámos BMW-kben dohog ez a hatalmas, mégis környezetbarát erőforrás

A „Revival Birdcage” váza titánból készült, és minden eleme egyedi - a szerkezet egy az egyben a Revival Cycles saját fejlesztése. „Most első alkalommal építettünk titánvázat, ami már önmagában komoly kihívás volt”, mondta Alan
Stulberg, a Revival Cycles vezetője. „A váz azonban remekül sikerült, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, mivel szinte „átlátszó” lett - ez is volt a célunk.

Egészében és részleteiben is lenyűgöző a tengerentúli csapat új motorja

A motorblokkra szerettük volna helyezni a hangsúlyt, és ezzel a teljesen egyedülállóra tervezett vázzal sikerült is elérnünk. A motor és a hajtáslánc minden szögből remekül látható.” - tette hozzá.

Mi köze a Birdcage-nek Magyarországhoz?

Alan Stulberg csapatát Ernst Henne rekorderjárművei ihlették, melyekkel a német pilóta megannyi világrekordot felállított a harmincas években.

Ernst Henne

Kevesen tudják, de Henne éppen Magyarországon futotta egyik világcsúcsát: 1934 októberében az úgynevezett „Gyóni betonon”, azaz Dabas közelében 220,112 km/órás világrekordot ért el egy mindössze ötszáz köbcentis, saját maga által tuningolt boxerrel.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments