Mit tegyél, ha elvesztetted a motorkulcsot?

Mit tegyél, ha elvesztetted a motorkulcsot?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás
6

Szorult helyzetbe került Attila: ha nincs kulcs, nincs motorozás sem. Mi a teendő?

Sziasztok! Egy elég „láma” probléma miatt kereslek benneteket. Jártatok már úgy, hogy sehol nem találtátok a motorkulcsot? Én most már igen... Iszonyat drága mindent lecserélni (Gyújtáskapcsoló, tanksapka, ülésnyitó stb.), ezt semmiképpen nem szeretném. Van tippetek, hogy miként oldhatom meg olcsóbban?

Előre is kösz a segítséget!

elveszett autókulcs pótlása
Mindenesetre azt javaslom, ha kihívod a szakikat, akkor rögtön kettőt csináltass, hogy legközelebb ne kerülhess ilyen helyzetbe...

Kedves Attila!

Szerencsére nem kell kidobnod összes zárat: több lehetőséged is van, hogy életre keltsd a gépet, és mindegyik olcsóbb, mint körben az összes alkatrészt lecserélni a motoron.

Elveszett autó- vagy motorkulcs pótlása? Mi sem egyszerűbb!

Az első, és legkézenfekvőbb módszer, hogy veszel egy bontott alkatrészt kulccsal együtt (pl. tanksapkát vagy gyújtáskapcsolót), majd ahhoz átlamelláztatod a motoron található többi zárat, hogy működjenek az új kulccsal. Emellett az is járható út, ha kiszereled az egyik zárat, és elviszed egy specialistához (ilyen például az Aranykulcs Kft. vagy az Autókulcs-másolás) sőt ők azt is vállalják, hogy akár otthon, a garázsodban vesznek mintát a zárról, és az alapján készítik el az eredeti kulcsot.

Rendben, de mi lesz az immobiliserrel?

A leggyakoribb kérdés, hogy miként lehet elindítani a gyári lopásgátlóval felszerelt járműveket, ha mindkét jeladós kulcs elveszett? Nos, ekkor a helyszínen kiszerelnek egy zárat, ez alapján legyártják a kulcsot, valamint felprogramozzák az új chipet - hogy a régi kulccsal ne lehessen elindítani az autót vagy motort -, és már használhatod is!

Sok sikert, és reméljük, hogy gyorsan megoldódik a helyzet!

Continental 2019

Facebook Comments