Mit tegyél, ha elvesztetted a motorkulcsot?

Mit tegyél, ha elvesztetted a motorkulcsot?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás

Szorult helyzetbe került Attila: ha nincs kulcs, nincs motorozás sem. Mi a teendő?

 

Sziasztok! Egy elég „láma” probléma miatt kereslek benneteket. Jártatok már úgy, hogy sehol nem találtátok a motorkulcsot? Én most már igen… Iszonyat drága mindent lecserélni (Gyújtáskapcsoló, tanksapka, ülésnyitó stb.), ezt semmiképpen nem szeretném. Van tippetek, hogy miként oldhatom meg olcsóbban?

Előre is kösz a segítséget!

elveszett autókulcs pótlása
Mindenesetre azt javaslom, ha kihívod a szakikat, akkor rögtön kettőt csináltass, hogy legközelebb ne kerülhess ilyen helyzetbe…

Kedves Attila!

Szerencsére nem kell kidobnod összes zárat: több lehetőséged is van, hogy életre keltsd a gépet, és mindegyik olcsóbb, mint körben az összes alkatrészt lecserélni a motoron.

Elveszett autó- vagy motorkulcs pótlása? Mi sem egyszerűbb!

Az első, és legkézenfekvőbb módszer, hogy veszel egy bontott alkatrészt kulccsal együtt (pl. tanksapkát vagy gyújtáskapcsolót), majd ahhoz átlamelláztatod a motoron található többi zárat, hogy működjenek az új kulccsal. Emellett az is járható út, ha kiszereled az egyik zárat, és elviszed egy specialistához (ilyen például az Aranykulcs Kft. vagy az Autókulcs-másolás) sőt ők azt is vállalják, hogy akár otthon, a garázsodban vesznek mintát a zárról, és az alapján készítik el az eredeti kulcsot. Tegyük hozzá, mi eddig csak autók zárjai, gyújtáskapcsolói miatt kerestük őket, vagyis előfordulhat, hogy a fiatalabb, speciális motorok kulcsaival ők sem boldogulnak – mindenesetre megér egy telefont.

Rendben, de mi lesz az immobiliserrel?

A leggyakoribb kérdés, hogy miként lehet elindítani a gyári lopásgátlóval felszerelt járműveket, ha mindkét jeladós kulcs elveszett? Nos, ekkor a helyszínen kiszerelnek egy zárat, ez alapján legyártják a kulcsot, valamint felprogramozzák az új chipet – hogy a régi kulccsal ne lehessen elindítani az autót vagy motort -, és már használhatod is!

Sok sikert, és reméljük, hogy gyorsan megoldódik a helyzet!

Continental 2019

Facebook Comments

6 Comments

 1. Jani Világi

  A mechanikai probléma aránylag egyszerű, külön bosszúság, mikor mikrocsip is van a kulcsban…

  1. Ernő Rikli

   Miről másolja az indító kódot,amikor hiányzik mind két kulcs? Mert ha a motorvezérlőről akkor az szovtveres beavatkozást igényel – vagy kitörlik az indítás gátlót(ami nem a legjobb,így megszűnik az elektronikus védelem),vagy programoznak másik kódot amit nem biztos hogy minden vezérlő elfogad blokkolás nélkül.A gyári kulcs igényléséhez nem véletlenül kell tulajdonosi hozzájárulás.

   1. Szökrényes Zoltán

    Az indításgátlót csak néhány motorból lehet kikapcsolni. Ha minden kulcs elveszett akkor sem kell megijedni. Egy új kulcs elkészítéséhez szükség van a gyújtáskapcsolóra, és a kulcs adatát tároló egységre. Legtöbb motornál a kulcs a motorvezérlőben van tárolva így nyilván az kell az új kulcs elkészítéséhez. Semmi esetben nem kell úgy gyári vagy bontott szettet vásárolni. A töredékéből lehet gyári méretű immobilizeres kulcsot készíteni. Hogy a helyszínen “leveszi a mintát” az vicc de jól hangzik!

 2. Alfi Kovács

  Mágneses tanktáska aljára feltapadva nézted már a kulcsodat?

 3. Lehet én vagyok csak paranoiás, de nekem tartalék kulcs biztos helyen + jeladós kulcstartó. Ilyennel nem éri meg lazáskodni.

Válasz