Vadonatúj show-t mutat be Erdős Csaba az Open Road Fesztiválon

Vadonatúj show-t mutat be Erdős Csaba az Open Road Fesztiválon

- Kategória: Hírek

„Hétköznap a filmekben esek-kelek, felgyújtanak, lelőnek, robbantanak, hétvégén meg arra ügyelek, nehogy elessek a motoros show-kon!” – mesélte Erdős Csaba, a Stunt Riding koronázatlan királya, aki egy szenzációs születésnapi meglepetéssel készül a jubileumi Harley-Davidson Open Road Festre.

Több mint 1 200 lélegzetelállító kaszkadőr show-val a háta mögött Erdős Csaba a szakma egyik legnagyobb alakjának számít, így nem is csoda, hogy június 6. és 9. között ismét beveszi Alsóörsöt, hogy vakmerő produkcióival nyűgözze le az Open Road Fest közönségét. Az egykerekezést, a hátrafelé motorozást és a védjegyévé vált többszemélyes mutatványait minden alkalommal óriási ováció fogadja, de a 20. szülinapra egy minden eddiginél látványosabb, új attrakcióval is készül.

Erdős Csaba

A kaszkadőr showman eddig szinte minden évben részt vett a fesztiválon. Így nem is meglepő, hogy számtalan emlékezetes pillanat köti a rendezvényhez:

Amikor két éve leszakadt az ég, a show előtti programok is félbeszakadtak, de kint állt 15-20 néző, akik azt mondták, hogy csak miattunk jöttek… Mi egy percig se gondolkodtunk, elkezdtük és akkora show-t nyomtunk, hogy nem telt el tíz perc és kint állt ezer ember, full teltház a kordonok mögött, és mindenki üvöltött. Hát ez az Open Road Fest! Kell ennél több? - tette fel Csaba a költői kérdést...

Erdős Csaba - nehezen indult a karrier...

A vakmerő mutatványokat látva nem is gondolnánk, hogy Csabi kisgyerekként borzasztó félős volt. Csak 16 évesen kezdte motokrosszkarrierjét, a sikeres kaszkadőrvizsga után pedig már bemutatókat tartott a Hősök terén motokrossz edzője, id. Kökényesi Gyuri irányításával.

„Autókat ugrattunk át, elestünk, egykerekeztünk és itt mutattam be először a hátrafelé motorozást is. Ekkor még nem létezett Stunt Riding sportág. Nem sokkal később filmekben kezdtem dolgozni mint autós-, motoros- és gyalogoskaszkadőr. Ez a mai napig a fő foglalkozásom!”

A Gravity Academy bemutatója

A kétkerekű izgalmakat a Freestyle Motocross (FMX) hazai nagyágyúi fokozzák, akik szárnyak nélkül repülnek és a legkülönfélébb mozdulatokkal teszik még színesebbé az emelet magas ugrásokat. Veres Zoltán műrepülő pilóta pedig a jubileumi fesztivál légterét meghódítva kápráztatja el a közönséget - a többszörös bajnok pilóta madarakat megszégyenítő manőverekkel szeli át az égboltot a fesztivál felett.

Custombike Show Alsőőrsön

Emellett a nappali programokat gazdagítja a Custom Bike Show és a különleges relikviákat felvonultató Harley-Davidson Múzeum, valamint a legújabb Harley vasparipákat bemutató H-D Expo. Aki pedig nem csak nézelődni szeretne, annak lehetősége lesz tesztvezetésre, hiszen érkezik a Harley-Davidson Tesztkamion, ahol 23 különböző modell közül választhatnak az érdeklődők.

Veres Zoltán

De saját motorral is érdemes lesz csatlakozni a vezetett túrákhoz, és természetesen idén is megpróbálják megdönteni a felvonuláson résztvevők rekordját. Ha nem akarsz lemaradni, mér most írd be a naptárba: Harley-Davidson Open Road Fest – 2019. június 5-9., Alsóörs! A  találkozó teljes programja és további részletek az OpenRoadFest.hu honlapon találhatóak.

BikersPoison

Facebook Comments