Héregi razzia: „Jófejek voltak a zsaruk, ha tehették, nem büntettek”

Héregi razzia: „Jófejek voltak a zsaruk, ha tehették, nem büntettek”

- Kategória: Vélemény
2

Olvasónk, Tamás is belefutott vasárnap a héregi ellenőrzésbe. Történetéből kiderült, hogy a motorosrendőrök továbbra is jó arcok, és ha lehet, csak segítik a motorosokat, nem kötekednek velük…

Sziasztok! Olvasom a hétvégi razziáról szóló cikket és sok hőzöngő kommentet: megint megy a fröcsögés, pedig a leghangosabbak talán ott se voltak… Én nem bírom a fakabátokat, de most muszáj „megvédenem” őket, mert engem is megállítottak az üvöltő kipufogóm miatt.

Csak akkor bírságoltak a zsaruk, ha muszáj volt

Kedvesen köszöntek, elmondták miért vettek ki, végig barátságosak voltak. Rámértek, tényleg hangos volt a kipu, de csak pár decibellel, ezért nem is vacakoltak. Megkértek, hogy menjek el egy műszakira, lehetőleg gyári dobbal (vagy dB-killerrel), büntetés szóba sem került. Még két motort kiszedtek, amíg ott voltam: mindegyiken csak addig kutattak, amíg egy hibát találtak (asszem kínai LED-fényszóró meg talán valami gumi mizéria volt). Bőven találhattak volna még rajtuk, de nem kekeckedtek: megálltak az első hibánál, és csak arról írtak csekket. Vagyis ne bántsuk őket! Csak parancsot teljesítenek, és a lehető legkedvesebben teszik!

Tibor motorja – illetve kipufogója – sem ment át a rögtönzött műszakin, mégsem kapott csekket. Büntetés nélkül elengedték a rendőrök, és nem ő volt az egyetlen (Kép: Turi Tibor)

Mielőtt azt mondanánk, hogy Tamás példája csak egy a sok közül, itt van rögtön Tibor motorja, amit szintén Héregnél vizsgáltak át a rendőrök. Ő is arról írt, hogy nem kötözködtek vele, pedig a hangos MIVV dobon túl még jó pár dolgot találtak rajta. Nem is kapott csekket, se feljelentést – Tamáshoz hasonlóan csak elküldték műszakira.

Ismét bebizonyosodott, hogy ha tisztelettel beszélsz, normálisan viselkedsz a zsarukkal, akkor ők is így állnak hozzád. Sőt akkor se büntetnek, ha egyébként bőven adtál rá okot, mint én is. Hát ennyit arról, hogy ez „megint a pénzbeszedésről szól…” Köszönöm, ha megosztjátok!

Üdvözlettel: Tamás

4sr HUngary