Riport: Egy nap, egy út – Pilisi kanyargás a motorosrendőrökkel

Riport: Egy nap, egy út – Pilisi kanyargás a motorosrendőrökkel

- Kategória: Kiemelt cikk

Büszkén mondhatjuk, hogy egy kiváló hangulatú rendezvény lebonyolításában segíthettünk tegnap a Budakalászról induló és Esztergomba érkező „Egy nap, egy út” túraversenyen.

 

Március óta zajlott az esemény előkészítése, melyben oroszlánrész jutott a főszervező Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottságának, akiket több motoros szervezet támogatott, beleértve minket is, hogy egy felejthetetlen nappal ajándékozzák meg a motorosokat. Nos, tényleg felejthetetlen lett, de nem pont úgy, ahogy terveztük…

Kell a földnek az eső, de nekünk nem

Szegény rendőrlányok zuhogó esőben kezdték meg programnyitó közös táncukat, ugyanis éppen a verseny startja előtt zúdult égi áldás Budakalászra és környékére. Szerencsére nem ijedtek meg a kihívástól, és ha már napokon át tanulták a lépéseket, a pocsolyákban taposva is tartották a koreográfiát, a vendégek pedig hangos tapssal jutalmazták kitartásukat. Alighogy elvonultak a lányok a sátor menedékébe, ismét kisütött a nap, és a motorosok elindulhattak a túraverseny első feladata felé, amihez alig pár métert kellett gurulniuk.

Reggel meglepett minket a zivatar…

Ez volt a Hegylakók Motoros Magazin átlagtartó kihívása, ami négy különböző vezetéstechnikai feladatot fűzött össze egy nagyjából 150 méter hosszú, patkó alakú pályán. Az nyert, aki hiba nélkül teljesítette a kört, és szintidőn belül, azaz 27 és 35 másodperc között ért célba.

…de utána gyorsan felszáradt az aszfalt…

A feladat nehézségét jól mutatta, hogy mindössze tíz embernek sikerült csont nélkül, maximális, húszpontos eredménnyel zárni, bár az is igaz, hogy szándékosan nem lett túl nehéz a pálya, ezért senki nem távozott pont nélkül –  a legtöbben 10-15 pontot jegyezhettek fel a második állomás előtt.

…és a csapat második fele már ragyogó napsütésben teljesítette a Hegylakók-pályát…

Ezután újabb vezetéstechnikai feladat, majd abroncsdobás és a rendőrségi részegbringás körözés várt a versenyzőkre, melyek közül egyértelműen a 0,8-as alkoholszintet szimuláló bicaj – illetve a hozzá kapott szemüveg – vitte a prímet. Akiket csak megkérdeztünk, ezt jelölték meg a nap legdurvább feladatának. Délután Esztergomban volt a befutó és az eredményhirdetés, ahol díjazták a legjobbakat, illetve mindenkit megvendégeltek egy ebéddel, hogy ne üres hassal induljanak haza a motorosok.

…majd a gumidobó versenyt

Egyszerűen remek nap volt, és a reggeli eső dacára mindenki jól érezte magát, sőt a szervezők is azt mondták: csábító ötlet, hogy ez egy sorozat első állomása legyen, és legkésőbb jövőre újra megrendezzék az Egy nap, egy út eseményt.

Kapcsolódó galéria – Egy nap, egy út:

 

 

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz