Rendőrség: még mindig sok a „trükkös rendszám”

Rendőrség: még mindig sok a „trükkös rendszám”

- Kategória: Hírek

Nem véletlen, hogy a rendőrök egyre gyakrabban hajtanak végre célzott, motoros ellenőrzést a szerpentineken, ugyanis a sorozatos razziák dacára is sok az érvényes jogsi vagy valódi rendszám nélkül közlekedő motoros.

Bármennyire hihetetlen, néhányan úgy gondolják, hogy a rendőrök nemes egyszerűséggel nem láttak még valódi motorokat, ezért aztán fel sem tűnik majd az egyenruhásoknak, ha valaki nem a saját rendszámával indul útnak. Ráadásul a legtöbben egyszerű csínyként könyvelik el az átírt, felhajtott vagy kicserélt rendszámmal trükközést, pedig többet kaphatnak érte, mint bármilyen közlekedési kihágásért...

Az megvan, hogy börtönbe kerülhetsz a hamis rendszám miatt?

Legutóbb éppen most szombaton, a népszerű mátrai 24-es úton csíptek el egy 43 éves, érdi kawást, akiről kiderült, hogy egy másik motor rendszámát tette fel a gépre. Mivel az „Egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény gyanúja" miatt indult eljárás ellene, egyből elő is állították az Egri Rendőrkapitányságra, ahol elismerte a tettét.

A Kawasaki érdi tulajdonosa beismerő vallomást tett az Egri Rendőrkapitányságon

Szóval, ha hasonló „csibészségre” készülsz, jobb, ha tudod, hogy a Btk. 347. §-a alapján ez legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, vagyis esélyed sincs megúszni a helyszínen kiszabott pénzbírsággal. Persze az is igaz, hogy ez a büntetés maximális tétele, és nem jellemző, hogy ezért tényleg évekre rácsok mögé kerüljön valaki, leszámítva, ha visszaesőként vagy bűnszövetkezetben követi el. Mindenesetre továbbra is igaz, hogy bármit is szeretnél elrejteni a hamis vagy másik motorról származó rendszámmal, biztosan komolyabb büntetés jár érte, mint amit leplezni szeretnél vele.

Continental 2019

Facebook Comments