Motoros razzia Felsőtárkány és Lillafüred között

Motoros razzia Felsőtárkány és Lillafüred között

- Kategória: Hírek
3

Olvasónktól kaptunk az információt, miszerint átfogó közúti ellenőrzést tartanak az egyenruhások a 2505-ös úton – célkeresztben a motorosok.

„Sziasztok! Megosztom veletek, nehogy valaki beleszaladjon: Felsőtárkány és Lillafüred között, a motorosok által kedvelt 2505-ös úton – mindkét irányban (!) – motoros razzia zajlik. Természetesen kint a traffipax, és tüzetesen átvizsgálják a vasakat. Nemes egyszerűséggel „mindent néznek”, szóval csak óvatosan, ha arra motorozol!” – áll az üzenetben. (Frissítve: többen jeleztétek, hogy azóta Parádsasvárnál is ugyanez a helyzet.)

A motorosok és a rendőrök is „kedvelik” a 2505-öst

Köztudott, hogy a 2505-ös úton hétvégente sok a kétkerekű, tisztában vannak ezzel az egyenruhások is, ezért viszonylag gyakran tartanak itt razziát, mely során kifejezetten a motorosokat állítják meg. Korábban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőreivel tartott ilyen akciót az út Felsőtárkány és Lillafüred közötti szakaszán – az ellenőrzés fő célja a motoros balesetek megelőzése, illetve a közlekedési szabályszegések kiszűrése volt.

A motorosok 96 %-ánál mindent rendben találtak
A motorosok 96 %-ánál mindent rendben találtak (Kép: Police.hu)

Kimondottan jó eredményről számolhattak be, ugyanis a közel ötven megállított motoros közül csak két esetben kellett intézkedniük, a többieknél mindent rendben találtak. Az akció után hozzátették: a motoros balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak.

rendorseg-razzia-matra-bmw-s1000rr

Továbbá ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre, és rendszeresen ellenőrizzék azok műszaki állapotát.

(Képek: Police.hu, Nyitókép – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Continental 2019