Így vettem féláron motoralkatrészt

Így vettem féláron motoralkatrészt

- Kategória: Cikkek, Karbantartás

Egyszerűen imádom a ZZR-t, hiszen elképesztően kezes, megy, mint a tatár, és még szerelni is könnyű. Egyedül a drága alkatrészek aggasztottak, de – most már – ez is múlté…

 

Bámulatos, hogy még arra is figyeltek a ZZR1400 tervezésekor, hogy otthon, két-három szerszámmal elvégezhesd a szervizt. Egy darab csillag-villáskulccsal nőként is simán megoldom az olajcserét, a szűrők kivételéhez is mindössze két imbuszkulcs kell, mivel a levegőszűrő nem a tank alatt van, mint a többi motoron, hanem a vázban (!), így simán hozzáférni.

Hat légszűrőre volt szükségünk, darabonként 16 ezer forinttal az 96 ropi… Muszáj valami jobbat keresnünk!

Persze ez utóbbinak megvan az ára, ugyanis egy spéci, kazettás szűrőbetét csúszik a villanyakba, ami kifejezetten drága mulatság. Most, hogy újra eljött a 12 000 kilométeres szerviz ideje, elkezdtem másik forrás után nézni, hátha találok olcsóbban. A nagy autóalkatrész-üzletekben majdnem 16 ezer forintba kerül, az két motorra már 32. Rendben, az utóbbi évek forgalma miatt komoly kedvezményünk van náluk, így a kettő csak húsz rugóba fájna, de az sem aprópénz.

Meglepett minket a Motoralkatrész.eu

Kerestem ebay-en és alternatív oldalakon, de vagy a szállítási költség miatt esett kútba az üzlet vagy ismeretlen márkát kínáltak, amivel nem akartam kísérletezni. Végül a HiFlo cikkszámot sokadszorra beütve kiadta a Motoralkatrész.eu oldalát, ahol ugyanaz a termék – 16 ezer helyett – csak 5300 forintba került.

Balra a régi, jobbra az új – 12 ezer kilométer után már ideje volt a cserének…

Másnap már itt is volt a csomag a szomszédban, ráadásul csak 350 forintba került a szállítás. Olyan kapós volt az olcsó légszűrő, hogy gyorsan betáraztunk belőle egyet-egyet a közelgő szervizhez, még egy párat tartalékba és kettőt kért Tamás is a saját ZZR-jéhez – gyors fejszámolással kiderül, hogy a hat darab 32 ezerbe került az eredeti 96 rugó helyett.

Az nagykerekből kapott 96 ezer forintos árajánlat helyett végül 32 rugót fizettünk – nem mindegy. Csak ajánlani tudom Nektek Petiék alkatrészkereskedését – jó áron dolgoznak és mindent flottul intéznek

Tanulság? Nem mindig a nagykerek vagy a külföldi források a legolcsóbbak – néha elég a szomszédban körülnézni, hogy jó árat találj. Arról nem beszélve, hogy mindig jó érzés hazai kereskedőtől vásárolni a kínai, amerikai stb. boltok helyett: ha már költünk a motorra, azt itthon tegyük.

(Frissítve: Kemény Péter hozzászólása a harmadik, ami arról szól, hogy ez öncélú reklám és még az sincs odaírva, hogy „Támogatott tartalom”. Nos, el kell keserítsek mindenkit: az üzlet nem hirdet nálunk és nem ingyen kaptuk az alkatrészt. Azért született az írás, hogy minél többen tudjanak a kedvező árakról, és arra biztassunk mindenkit, hogy itthon vásároljon a kínai, amerikai stb. webshopok helyett. Köszönöm a figyelmet!)

Continental 2019

Facebook Comments

11 Comments

 1. Kemény Péter

  Hát ennél szánalmasabb cikknek álcázott reklámot régen olvastam..

  1. 1. Nyugi, nem reklám. A Motoralkatrész.eu nem hirdetőnk
   2. Bátran nézz utána az áraknak, tényleg ennyivel olcsóbb
   3. Nem kell mindenben a rosszat látni… Fel sem merül, hogy azért osztottuk meg, hogy más is spórolhasson? 😉

   1. Rosta Iván

    Persze, hogy persze.Biztosan nem ismered F.P. -t 😃

    1. Hogyne ismerném? Ahogy másik száz embert a szakmából, de ez pont semmit nem változtat a fentieken.

   2. Ha megnyitom a heingericke.eu-t, én is kapok ilyen ingyen reklámot..??

    1. Jelentkezz, ha már tényleg működik, és beszélhetünk róla 😉

  2. Maróti András

   Rossz lehet neked, Peti, hogy mindent ilyen paranoiásan látsz 🙁

 2. Csaba Juhász

  Jó cikk!
  Ha tehetem én is tőlünk vásárlok.

 3. Évek óta innen vásárolok, mert mint ahogy a cikk írója én is végig futottam a köröket, nagykerek, webshopok itthon és külföldön, de a szállítással és azzal hogy akár másnap a kezemben volt a megrendelt termék egyszerűen nem találtam jobbat. És még annyi hogy fűthető markolat amiről lassan a minta lekopik még mindig hibátlanul teszi a dolgát úgy hogy ez volt az egyik első rendelésem.

 4. László Király

  Hiflo szűrőt a motorkereskedések 90%-a tart polcon. A zzr600-as hiflo utángyártott légszűrőjének kiskereskedelmi listaára 4.511-ft. Rodeo Ride 34 Kft. Suzuki, Kawasaki, Yamaha márkaképviseletben megvásárolható Kecskeméten.

 5. Én rendszeresen vásárolok tőlük. Ha továbbra is korrektek maradnak, akkor alap, hogy náluk vásárlok majd továbbra is! 🙂

Válasz