A kánikula nem kifogás

A kánikula nem kifogás

- Kategória: Gyorshírek

Változatlan formában adjuk közre a hajdúsági rendőrök üzenetét.

 

Két nap alatt két olyan baleset történt, ahol szabályosan közlekedő motorost gázoltak el figyelmetlen autósok. Szintén közös pont a két történetben, hogy a motorosruha megóvhatta volna társainkat a súlyos sérülésektől.

Két nap, két ugyanolyan motorbaleset

Hétfőn Balmazújváros közelében, kedden pedig Esztergomban történt személyi sérüléssel járó motorbaleset. Előbbinél egy GSX-R-t vezető férfi került kórházba, míg Esztergomban egy BMW-s társunk szenvedett sérüléseket a szabálytalanul, záróvonalon bekanyarodó sofőr miatt.

A hétfői, hajdúsági ütközés…

– A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívta a motorosok figyelmét, hogy nem elegendő a vezetéstechnikai tudás, ha hiányzik a megfelelő védőfelszerelés. A baleset során bekövetkező sérülés súlyosságát nagymértékben csökkentheti a jó minőségű, becsatolt bukósisak, protektoros kesztyű, gerinc-, könyök-, csípő- és térdvédő, a magas szárú csizma és a teljes motoros ruházat.

…és a keddi baleset Esztergomban. Mindkétszer szabálytalankodó autós miatt következett be a karambol, viszont a védőfelszerelés sokat segített volna a sérülések ellen

Sokan megelégszenek egy hosszú farmerrel, ám korántsem mindegy, hogy milyen anyagú a nadrág és a kabát, amelyben motorozunk, hiszen aszfalton csúszva a farmer bele tud égni az ember bőrébe, egy vékony kabát pedig ahelyett, hogy védene, tovább növelheti a sérülések kockázatát – áll a rendőrség közleményében.

Képek: Police.hu

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz