Tudod, hogy kié ez a Virago? A rendőrség keresi…

Tudod, hogy kié ez a Virago? A rendőrség keresi…

- Kategória: Gyorshírek
3

Kiabált egy férfival majd megütötte őt, ezért keresi a rendőrség.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt keres egy fiatal férfit. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 20 év körüli, körülbelül 190 cm magas, vékony testalkatú férfi április 7-én délután a gödi Duna-parton szóváltásba keveredett a sértettel, és megütötte őt. Egy átépített, rendszám nélküli, szürke színű Yamaha Viragót, illetve a tulajdonosát keresik a zsaruk:

A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a garázda fiatalt, jelentkezzen a Dunakeszi Rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Mit kockáztatsz, ha megütsz valakit?

Sokan nem tudják, hogy egy autós-motoros affér vagy ütközés utáni pofon miatt is bíróság elé kerülhetnek, ugyanis a Btk. 339. § (1) szerint

aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Még rosszabb a helyzet, ha a veled tartó motoros is „beszáll” a pofozkodásba, ugyanis

(2) a büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot

a) csoportosan,

b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva vagy

e) nyilvános rendezvényen követik el.

Szóval csak óvatosan – nincs az a pofon, ami megérné, hogy utána a tárgyaláson kelljen bizonyítani az igazad, és azon rettegj, hogy megúszod-e a börtönt.

Képek: Police.hu

4sr HUngary