USA után Himalája: egy magyar túramotoros naplója

USA után Himalája: egy magyar túramotoros naplója

- Kategória: Események, Hírek, Túra
1

Nem mindennapi videókkal és beszámolókkal lepett meg minket olvasónk, Menyus.

Sziasztok! Kelemen Menyus vagyok. Idén április végétől június közepéig az USA nyugati partján motoroztam, amiről minden nap írtam posztot saját Facebook-oldalamon - aki belekóstolna, itt találja az első bejegyzésemet: Túra az USA nyugati partján.

Ezen felül végigvideóztam az egészet, és elkezdtem legyártani a filmeket a Youtube csatornámra, amit itt láthattok: Menyus - USA Vlog

Viszlát, USA! Irány a Himalája!

Most egy kis szünet lesz a videókban, mert ma kezdtük a himalájai motoros kalandozást, amiről lesz videó és megy majd ősszel a YouTube csatornára, de napi szintű FB bejegyzésekkel is jelentkezünk, csakúgy, mint korábban. Így kezdődött:

India #1, június 29-30, szombat-vasárnap: Eljött a nagy nap, szombaton izgatottan kanalaztuk be ötünket, Ispánt, Gabit, Juditot, Krisztit meg jómagamat, valamint a 3 bazi nagy bőröndünket és a három kézipoggyászt a kocsiba. Adtunk a csomagoknak rendesen, hiszen 30 kg a feladott, +10 a kézi poggyász limit. Ispán ezt felfokozta 17-re, így még a feladáskor át kellett pakolnia, illetve Judit elkobzott tőle 4 db babgulyás, sólet és marha pöri konzerveket, egy másfél literes termoszt valamint fél kiló zöldpaprikát. Ez utóbbiból Judit lecsót főzött, mire mi Isztambulba értünk...

Végre Indiában! Egy kicsit szűkösen...

Amíg Ispán még rágyújtott egy cigire, mi Gabival kihasználtuk az utolsó ingyenes Mastercard Lounge látogatási lehetőséget és sietősen pezsgőzni kezdtünk. Amikor elindultunk a kapuhoz, akkor csodálkozva tapasztaltuk, hogy Ispán gyönyörű, kék, 60 literes hengertáskája helyett, csak a tanktáskáját szorongatja. Mi történt Ispán? A kézipoggyászában találtak szerszámkészletet, kisbicskát és 3 deci kávét. Az utóbbit kapásból felhörpintette, de az első kettőt külön csomagként fel kellett adnia, mivel nem akarta kidobni... Végül megérkeztünk, s amit olvasni lehet az indiai közlekedésről, az tényleg igaz. Őskáosz, nincs szabály, duda, gyorsulási verseny, életveszély. Mi lesz amikor motorral kell itt közlekednünk? Hotelben gyors zuhany, majd irány a pénzváltó, és az első séta. Csináltam pár GoPro felvételt, amire odajöttek szólni, hogy tegyem el a kamerát, mert ez itt a gettó, és könnyen megszabadíthatnak tőle. Éjszaka meg egyáltalán ne lépjünk az utcára...”

Ha Te is követnéd kalandjaikat egészen az 5360 méter magas hágóig, akkor látogass el Kmenyus Facebook-oldalára, ahol rendszeresen jelentkezik friss képekkel, videókkal és beszámolókkal!

Continental 2019

Facebook Comments