Trikó, rövidgatya, nyélgáz?

Trikó, rövidgatya, nyélgáz?

- Kategória: Vélemény
2

„A sérült motoros gumipapucsot viselt, sisakján pedig nem volt csat, semmi nem tartotta a fején...” 

Kedves motoroslányok és -fiúk! Pár napja ismét nagyon jó idő, igazi nyár van. Ez sokakat lazaságra, felelőtlenségre csábít, de kérünk titeket, hogy kánikulában is öltözzetek fel, ha motoroztok - ez nem hőfok kérdése! Mint tudjátok, mi is motorozunk, autóban is ülünk nem keveset, és látjuk a motorosokat.

Ha te nem veszed fel, legalább az utasodra gondolj!

Haladunk az Orfűről Abaliget felé, pár perc alatt három motor jön szembe, az egyik hölgyutassal. Sorra, kivétel nélkül

mindannyian trikó, rövidnadrág, kiscipő, miközben nyélgázon játsszák, hogy éppen lenyomják Marquezt...

Ez így nincs rendjén! Mikor, miből akartok tanulni? Csak akkor ha már megtörtént a baj? Nem szabad úgy nekiállni, hogy én vagyok a terminátor, és velem nem történhet semmi!

Kipróbálnád ruha nélkül? Ezt semmiképpen...

Mire ezt leírtam, ma újra szembejött a felelősség guruló szobra: GSX-R, hátul kismiújság, mindkettő papucs (!), a póló és rövidgatya már fel sem tűnik. Szerencsére van megoldás, ha kisgatyában szeretnél közlekedni: ugorj be a kocsiba, lődd be a klímát, és hadd szóljon - ott legfeljebb a berepülő darázs okozhat sérülést, és nem az aszfalt vagy a szalagkorlát.

Tegnap a Nagykőrösi úton ütöttek el egy motorost „aki gumipapucsot viselt, a sisakján pedig nem volt csat, semmi nem tartotta a fején...” (MTI/Mihádák Zoltán)

Eddig egészen jól alakul a szezon, mármint baleseti szempontból - ne most szúrjuk el, srácok! Jó utat és balesetmentes szezont kívánunk minden motorosnak!

Tóth András - Dél-Dunántúli Motoros Egyesület

Continental 2019