Copf a sisakon: vicces hóbort, de csak ártasz vele

Copf a sisakon: vicces hóbort, de csak ártasz vele

- Kategória: Vélemény
1

Érdekes levelet kaptunk olvasónktól: hiába a jó szándék, ha a divat fontosabb...

Visszatérő kérdés volt az egyik motoros csoportban, hogy miként lehet jól rögzíteni a sisakra ragasztható, színes copfot. Jöttek is a kommentek kétoldalú ragasztótól a folyékony szilikonig, de csak egy valaki - a levelet író hölgy - volt az egyetlen, aki megjegyezte: tényleg egy negyed kilós, fél méter hosszú fonattal csapkodva akarsz motorozni?!

Mi baj lehetne egy copftól? Hát ez...

Hiába írták le, hogy nagy tempónál, sőt már városban motorozva is zavaró, oldalszélben vadul lobog, rángatja a bukót, sőt „előzéskor inkább megfogom és előrehúzom”, továbbra is csak egy legény - azaz leány - volt a gáton, aki kimondta:

Mi van, ha az utólagos ragasztás dacára is leesik? Tudod, mit művel ez, ha beakad a mögötted jövő kerekébe, láncába? Arról nem beszélve, hogy mennyire zavaró nagy sebességnél, hogy ide-oda rángatja a sisakod... Poénnak jó, felvonuláson jól mutat, na de ebben motorozni?

Majd szép lassan kiderült, hogy aki használja, az is utálja, mert száz alatti tempónál is belekap a szél, cibálja a vezető fejét - egyszerűen zavaró.

Állítólag jól néz ki, de szépségről kár vitatkozni... Maradjunk annyiban, hogy több a hátránya, veszélye, mint amennyit dob a kinézeteden

Röviden tehát vegyél bátran copfot a sisakra, ha éppen erre vágysz, de lehetőleg

  • Tapadókorongost válassz, és ne ragasztós rögzítésűt!
  • Ne használd közúton!
  • Vedd le, ha hosszabb útra indulsz!
  • Használat előtt győződj meg róla, hogy erősen tartja a korong!

Leginkább pedig semmit ne tegyél a bukódra, ami jobbra-balra csapkodva rángatja a fejed és eltereli a figyelmed az útról...

Continental 2019