Kovács Bálint: Elúszott a Bol d’Or, de jövő héten a bajnoki címért lépek pályára!

Kovács Bálint: Elúszott a Bol d’Or, de jövő héten a bajnoki címért lépek pályára!

- Kategória: Események, Hírek, Verseny
0

Hiába a lelkiismeretes felkészülés, a sok-sok pénz és energia, a csapat visszalépése miatt Kovács Bálint nem lehet ott a 2019/2020-as Endurance-vb nyitófutamán.

A H-Moto Team ifjú tehetsége remekül teljesít az IDM idei bajnoki szezonjában, ahol a Suzuki Cup sorozatban versenyben van az összetett bajnoki címért.Ugyanakkor rossz hír, hogy tegnap kiderült: a régóta szervezett hosszútávú vb-szereplésre – egyelőre – várnia kell, ugyanis saját és a csapat önhibáján kívüli okok miatt a 18 éves motoros nem mutatkozhat be a hétvégi Bol d’Oron.

A Bol d’Or helyett Hockenheimbe utazik Bálint csapatával, hogy a zárófordulón megszerezze a bajnoki címet

Hatalmas megmérettetésre készült az IDM Suzuki Cup sorozatában versenyző Kovács Bálint. A H-Moto Team ifjú tehetségére ugyanis felfigyelt az egyik alakulat, és a teljesítménye alapján meghívta a 2019-es Endurance-világbajnokság következő futamára, a franciaországi Paul Ricardra. Mindenki nagy elismerésnek tartotta a 18 éves motorosnak felajánlott lehetőséget, s egyben ez egy nagyszerű szezon kezdete is lehetett volna, ugyanis jó teljesítmény esetén egy teljes szezont versenyezhetett volna náluk. Bálint ezért komoly fizikai és mentális edzéssel készült a vb-debütálásra, s ezalatt a csapat összeszedte a projekt anyagi hátterét, kifizette a nevezési díjat, valamint lefoglalta a szállást és a repülőjegyeket. Már csak az indulásra vártak, ám ekkor – derült égből villámcsapásként – érte őket a hír, hogy a cseh csapat egy szponzor visszalépésére hivatkozva nem indul a franciaországi futamon. Így a várva-várt világbajnoki bemutatkozás – egyelőre – meghiúsult.

Kovács Bálint: Hockenheimre és Malajziára összpontosítunk

– Nagyon szomorú nap lett számunkra szeptember 15., hiszen előbb a hungaroringi H-Moto napot kellett lemondanunk a magyar bajnoki zárófutam törlése miatt, majd még aznap délután jött a hír, hogy Bálint mégsem tud részt venni a 2019-2020-as hosszútávú világbajnokság nyitófutamán, amit a franciaországi Paul Ricard versenypályán rendeznek. Mi mindent megtettünk, a szerződésben foglaltak összes pontját teljesítettük, megfeleltünk a fizetési feltételeknek is, ám a cseh csapat egy támogató visszalépésére hivatkozva lemondta a franciaországi szereplést. Egyelőre csak csalódást érzünk, hiszen rengeteg energiát fektettünk abba, hogy Bálint bemutatkozhasson és egy teljes szezont végigversenyezhessen az Endurance-világbajnokságon.

A hétvégi vb-futamon nem, de Malajziában már talán rajthoz állhat Bálint

Nem lesz egyszerű azokat a partnereket megtartanunk, akik kifejezetten emiatt csatlakoztak hozzánk, de bízom abban, hogy két hét múlva, Hockenheimben egy komoly bajnoki címmel tudjuk őket kárpótolni az IDM Suzuki Cup sorozatban. Úgy érzem, a magyar motorsport megítélésének is jót tett volna, ha Bálint a vb-mezőny tagjaként lép pályára, és bízom abban, hogy nem úszott el végleg ez a lehetőség – jelentette ki Kelemen Krisztián csapattulajdonos.

Assenban győzni tudott, és így esélyes a bajnoki címre a H-Moto mindössze 18 éves versenyzője

A H-Moto Team sportigazgatója, Rizmayer Gábor úgy véli, nem kell teljesen lemondani a vb-szereplésről, ám mostantól kizárólag a hockenheimi zárófutammal kell foglalkozni, hiszen Bálint hátránya mindössze három pont összetettben, és ötven pontot szerezhet az utolsó versenyhétvégén.

Kovács Bálint elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem mutatkozhatott be a világbajnoki mezőnyben, de már túl van a csalódáson, és teljes erejével a jövő hétvégi feladataira koncentrál

– Nagyon készültünk erre a megmérettetésre Bálinttal, de sajnos rajtunk kívülálló okok miatt ez most nem sikerült. Nem szabad ezen rágódni, hiszen dolgozunk tovább, mert fontos verseny vár ránk a jövő hétvégén, ugyanis Bálintnak minden esélye megvan arra, hogy megnyerje az IDM Suzuki Cup összetett pontversenyét. A hockenheimi hétvége után pedig megnézzük, hogy alakulnak a dolgok az Endurance-világbajnoksággal kapcsolatban, és reméljük, Malajziában már rajthoz állunk a cseh csapattal együtt” – fogalmazott Rizmayer Gábor.

Legközelebb három hét múlva, Hockenheimben láthatjuk Bálintot, ahol eldől, hogy ki lesz a GSX-R Cup idei bajnoka – ígérjük, azokról is beszámolunk. Addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik friss, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

Continental 2019