Olvasói: Tényleg kinyírja a láncot WD-40?

Olvasói: Tényleg kinyírja a láncot WD-40?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás

Valószínűleg nincs még egy termék, amihez annyi városi legenda kapcsolódna, mint a WD-40-hez...

- Sziasztok! Kaptam ajándékba két 400 millis WD-40-et. Egyszerűen nincs mire elhasználnom ennyit, ezért arra gondoltam, hogy ezzel kenem majd a VFR láncát. A fórumon simán lehülyéztek, hogy nem jó rá, de a leírás szerint jó kenőanyag, ráadásul víztaszító stb. úgyhogy rávállalnék.

Szerintetek tényleg árt a láncnak?

Üdv, Karesz

Kedves Karesz!

Nem véletlen, hogy a WD-ből létezik kifejezetten motorlánc ápolására kitalált változat, ugyanis a „sima" teljesen más célt szolgál. Valóban ken és tényleg víztaszító, de - mint tesztünkből kiderült - tökéletesen, nyom nélkül lemossa a láncspray-t, vagyis aligha lesz jó arra, hogy a láncodat ápolja. Nézd csak:

Nem jön le a láncspray? A WD-40 segít!

Több mint hatezer találatot dob ki a Google a „mivel jön le a láncspray?” kérdésre. Ebből is látszik, mennyi gondot okoz a motorosoknak, pedig a megoldás rém egyszerű. Vehetsz háromezerért a láncspray-vel megegyező márkájú tisztítószert, de van ennél egyszerűbb, olcsóbb megoldás is.

Az elmúlt öt-hatezer kilométer minden kenőanyaga és kosza sem tudott ellenállni a jó öreg WD-40-nek…

Igen, elég WD-40-nel befújni a felnit, és másodpercek múlva úgy ugrik le az odatapadt láncspray, mintha csak port törölnél le a kerékről. Ráadásul a szer egyik fő összetevője a petróleum, amit a motorgyártók is kifejezetten ajánlanak karbantartáshoz, szóval magát a láncot is bátran tisztíthatod vele, garantáltan nem tesz kárt az O- vagy X-gyűrűkben. Próbáld ki, a siker garantált!

Continental 2019

Facebook Comments