Mától Miskolcon készülnek a Yuasa akkumulátorok

Mától Miskolcon készülnek a Yuasa akkumulátorok

- Kategória: Cikkek

A Yuasa márkanév gyakorlatilag egybeforrt a minőségi akkumulátorokkal, talán nincs is olyan motoros, aki ne hallott volna a japán társaságról. Azt viszont annál kevesebben tudják, hogy nálunk, Miskolcon épült a vállalat legújabb gyára, ahol ma kezdték meg a termelést.

 

Közel két éve jelentették be, hogy Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát a GS Yuasa. A kilencmilliárd forintos gigaberuházáshoz a kormány 465,3 millió forint vissza nem terítendő támogatással járult hozzá, s a japán társaság így már összesen 15 ezer embert foglalkoztat a világ 17 országban és 37 gyárban.

A Yuasa évszázados története

Nyílt titok, hogy fontos szerepük volt a közlekedés forradalmában, hiszen az évszázados múltra visszatekintő Yuasa mérnökei fejlesztették ki az első akkumulátorokat Japánban. A kiotói cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Magyarország Kft.-t 2017-ben jegyezték be, a város déli ipari parkjában a 60 ezer négyzetméter alapterületű üzem alapkövét tavaly márciusban rakták le.

Magyarországon épül a világ legnagyobb autóakkumulátor-gyára, az Audi villanymotorgyára, és több nagy beszállító is jelen van az országban – hangzott el a gyár megnyitó ünnepségén

A japán GS Yuasa ezzel 51 új munkahelyet hozott létre Miskolcon. Egyébként is erős a japán befektetői jelenlét Magyarországon: egy kisebb városnyi tömeget, egészen pontosan 34 ezer embert foglalkoztatnak hazánkban.

Te is Yuasára váltanál? Zárt, AGM Yuasa akkuk már 8250 forinttól, raktárról a Motoralkatrész.eu-nál!

Az új gyár kapcsán újra szóba került, hogy Japán a hetedik legnagyobb tőkebefektető Magyarországon. 160 japán vállalat működik hazánkban, a kereskedelmi forgalom pedig tavaly már meghaladta a 2,2 milliárd dollárt.

Kapcsolódó anyag: Így (nem) nyírod ki télen az akkumulátorod

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz