Kovács Bálint: Gyári csapatok kerestek meg az IDM Superbike-ból

Kovács Bálint: Gyári csapatok kerestek meg az IDM Superbike-ból

- Kategória: Események, Hírek, Verseny

Úgy tűnik, nem csak mi, magyar motorosok figyeltünk fel Kovács Bálint IDM bajnoki címére: két gyári csapat is megkereste a H-Moto pilótáját, hogy lépjen feljebb, és velük kezdje meg Superbike-karrierjét.

A magyar versenyző menedzsmentje arról számolt be, hogy Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa folyamatosan egyeztet a támogatókkal, és a tervek szerint a két ajánlat közül valamelyiket még az idén aláírják - áll az MTI összefoglalójában.

Alig ért véget a 2019-es szezon, máris két ajánlat fekszik Bálint és a csapat asztalán - a BMW és a Yamaha is felajánlott egy-egy gyári ülést a magyar pilótának

Kovács Bálint szombat este, a németországi Reiskirchenben vette át a Suzuki Cup bajnoki címéért járó trófeát, amelyet úgy nyert meg, hogy 208 ponttal végzett az összetett pontverseny élén, míg a német Danny Märtz 198 ponttal zárt másodikként. Megérdemelten lett bajnok, hiszen idén 11 futamból haton győzött, kilencszer állt a dobogón és minden helyszínen az övé volt az első rajtkocka.

Komoly előrelépés és nagy lehetőség Bálintnak, ha a Suzuki Cup után az IDM legmagasabb géposztályában, a Superbike-ban állhat rajthoz. Itt kilenc versenyhétvégén, azaz összesen 18 futamon bizonyíthat a két legerősebb csapat valamelyikében

- Biztatóan alakul a jövő, mivel az IDM Superbike kategóriájának első és második legerősebb csapata szeretne a soraiban tudni jövőre, és ha sikerül valamelyikhez szerződnöm, az a karrierem szempontjából remek lenne. Ráadásul ismét szintet lépnék, valamint közelebb kerülnék a kitűzött célhoz, a világbajnoki szerepléshez is - mondta Kovács Bálint.

Bálint a katari pálya dobogóján

Igyekszünk mielőbb „elkapni” Bálintot és interjút készíteni vele a szezonról és a 2020-as tervekről, de addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik új, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz