Meglepetés: Zarco összeáll Rossival?

Meglepetés: Zarco összeáll Rossival?

- Kategória: Gyorshírek

A mindig jól értesült CorseDiMotónál megneszelték Zarco terveit: az egyik út rázósabb, de nagyon csábító, ugyanis Rossi áll mögötte.

 

A rajongók azt remélték, hogy Zarco megkapja Lorenzo gyári ülését, de látva, hogy erre vár Crutchlow és Nakagami is, ez gyakorlatilag esélytelen. Meglepetésre egy Marquez-Zarco csere is szóba jött, mégpedig a Moto2-csapat Marc VDS-nél, vagyis ő állhatna be a távozó Alex Marquez helyére. Ez a könnyebb, de kevésbé eredményes út és komoly visszalépés a királykategóriából.

Rossi és Zarco egy csapatban?

A másik lehetőség, hogy tesztpilótaként elszegődik a Yamahához, mégpedig három szabadkártyás futam opciójával, vagyis jövőre csak nagyritkán állna rajtrácsra a francia, és teljes erővel 2021-re összpontosítana.

Nem kérdés, hogy piszok gyors a francia: a tavaly(előtt)i technikával is beverekedte magát a legjobb tízbe, és csak Mir buta manővere miatt esett ki a versenyből

Ez kettős előnnyel kecsegtetne Rossinak, hiszen így régi vágya teljesülne („Sokat segítene, ha egy valóban gyors, aktív GP-pilóta fejlesztené a Yamahát”), vagyis még versenyképesebbé válna a technika az olasz világbajnok utolsó aktív évében. Ugyanakkor a visszavonuló Doctor 2021-től csapatfőnökként is hasznát vehetné a versenyzésre éhes és bizonyítottan tehetséges Zarcónak, aki addigra töviről-hegyire kiismerné a motort - ígéretes páros lenne.

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

 1. Surányi Zoltán Schulz

  Szó sem volt arról,hogy Doktor visszavonul 21-re…
  Azt nyilatkozta,hogy a tavaszi tesztet ès az azt követõ pár futamból fog következtetèst levonni a Yamaha versenykèpessègèt illetõen ès majd ezután fogja eldönteni ,hogy hogyan tovább….
  Gratula a cikkhez👏👏👏

  1. „a tavaszi tesztet ès az azt követõ pár futamból fog következtetèst levonni a Yamaha versenykèpessègèt illetõen”

   Mindannyian hallottunk már ilyet, főleg politikusoktól: egyszerű bullshit. Lássuk be, idén – egy szerencsés versenyt leszámítva – nem volt esélye győzelemre, sőt jó néhányszor Q2-re se.
   Az viszont tiszta sor, hogy miért fogalmaz óvatosan. Nem állhat ki az emberek elé a „2020-ban vége” nyilatkozattal, Ezpelata meg is nyúzná érte… Főleg, hogy a MotoGP-re költött dollármilliárdok dacára sem érte utol a teljes versenysorozat Rossi népszerűségét a közösségi médiában.

Válasz