Mindenkit megleptek: BMW F 900 R és F 900 XR a bajoroktól

Mindenkit megleptek: BMW F 900 R és F 900 XR a bajoroktól

- Kategória: Cikkek

Jól sejtettük, hogy jön egy középméretű crossover a németektől, de azt nem tudtuk, hogy új, nagyobb erőforrást kap a modell – 853 helyett 895 köbcentis sorkettes gyorsítja a két újdonságot.

 

Stílusos roadster és formás crossover mutatkozott be ma Milánóban, név szerint az F 900 R és az F 900 XR.

Közös vázra és erőforrásra épülnek a gépek, nevezetesen a 853-ról 895 köbcentire nőtt kéthengeres mozgatja a őket. Legnagyobb teljesítményük 105 lóerő 8750-es percenkénti főtengelyfordulatnál, forgatónyomatékuk pedig 92 Nm 6500-nál.

A2-es, 48 lovas változat is elérhető lesz az újdonságokból

Noha kéthengeres konstrukcióról van szó, azt ígérik a mérnökök, hogy a kiegyenlítőtengelyeknek köszönhetően kifejezetten simán jár a motor, mely egyébként Rain és Road üzemmódokat kap alapáron, és az ABS és az ASC (kipörgésgátló) sem hiányzik a róluk.

Természetesen kulcsnélküli indítás is elérhető a modellekhez

Felárért DCT, kanyar-ABS és DBC (Dinamikus Fékszabályozás) is rendelhető, miként motorfékszabályozóval is kiegészíthetőek a motorok (MSR). Valódi világújdonság a műanyaghegesztéssel született üzemanyagtartály, mely 13 literes az R-ben és 15,5 liter benzint nyel el az XR-ben.

Nem kell aggódnia az alacsonyabb pilótáknak sem – többféle kialakítású, alacsonyabb-magasabb nyereggel is megrendelhető a gép

Alapáron fordított villa és alumínium lengőkar felel az úttartásért, de természetesen választható hozzá Dynamic ESA felfüggesztés is. Meglepetés, hogy alapáras a 6,5 colos TFT-kijelző, miként a BMW Connectivity is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz