Filléres kütyük: TPMS, azaz guminyomás-ellenőrző motorosoknak

Filléres kütyük: TPMS, azaz guminyomás-ellenőrző motorosoknak

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek, Karbantartás
12

A korábban 40-50 euróért kínált guminyomás-ellenőrző rendszer ma már olyan olcsó, hogy kíváncsiságból is megéri beruházni rá. Azt hiszem, ez volt a leghasznosabban elköltött 22 eurónk...

Talán mondanom sem kell, mennyire fontos a helyes guminyomás, különösen a motorokon. Egy autót még csak-csak összeszed az ember, ha a defektes kerék miatt megcsúszik az úton, de motornál könnyen galibát okozhat a lyukas első gumi. Nem túlzás azt állítani: ez szó szerint életmentő apróság.

TPMS motorosoknak? Ennyiért ajándék...

Nem tudtuk, pontosan mit várjunk a guminyomás-ellenőrzőtől, ezért a legolcsóbb, most mindössze 6900 forintért kínált változatra csaptunk le. Viszonylag gyorsan, 10-12 nap alatt megérkezett, a felszerelése pedig igazán pofonegyszerű - a fotózással együtt is csak negyed óra volt.

Nem kell induláskor ellenőrizni a nyomást, majd koszos kézre kesztyűt húzni - tiszta haszon. Az se mellékes, hogy túl alacsony és túl gyorsan csökkenő nyomásra is riaszt, tehát van időd megállni, mielőtt tényleg leenged az abroncs

Felpattant a kormányra a WayteQ navi mellé (egyébként nagyon hasonló a felfogatásuk), az új szelepsapkákat csak rá kellett tekerni, plusz lekontrázni egy kis anyával, amihez még apró villáskulcsot is adtak - igazán figyelmes. A felső gombbal egy pillanat alatt beállítottam a riasztási értékeket (milyen hőmérsékletnél, illetve min/max. nyomásnál jelezzen), s ezzel meg is volt a felszerelés.

USB-ről tölthető a hőmérsékletet és nyomást is mutató, vízálló kijelző, szóval le sem kell venni a motorról, ha lemerül

Most indulhat a teszt, kíváncsian várjuk, hogy télies körülmények között is kiugróan nagy lesz-e a nyomásváltozás, és az is tanulságos, hogy milyen mértékben melegszik fel az első, illetve hátsó gumi az alig tízfokos aszfalton.

Ha hozzánk hasonlóan Te is beneveznél egy akciós TPMS-re, nincs más dolgod,

mint ITT megrendelni, majd fizetés előtt beírni a kifejezetten magyar motorosoknak küldött kódot: BGHUC84407

Ha a Facebook-alkalmazás nem enged a linkre kattintani (néhányan jeleztétek, hogy mobilon volt ilyen probléma), egyszerűen csak másold be a következő címet: www.banggood.com/custlink/v3K3gnJcQy és innen közvetlenül is megveheted a TPMS-t.

Így az eredeti 38 helyett most csak 22 euróért kell fizetned érte, mely a kis érték miatt garantáltan ÁFA- és vámmentesen érkezik hozzád. Mi pedig hamarosan elindulunk, hogy a gyakorlatban is kipróbáljuk, mit tud a TPMS a gyakorlatban - ígérjük, részletesen beszámolunk a tapasztalatokról.

Continental 2019