Dakar 2020: három évtized után újra nyert a Honda

Dakar 2020: három évtized után újra nyert a Honda

- Kategória: Események, Hírek, Verseny

Immáron 2001 óta nem tudják letaszítani a KTM-et a Dakar trónjáról, ám idén megtört a jég, és a Honda - 1989 után - újra ünnepelhet. Ricky Brabec nevéhez fűződik a történelmi diadal.

Ma befejeződött a szokatlanul rövid, csupán 12 szakaszból álló, és a motorosoknak 10,5 szakaszra zsugorodott, 2020-as Dakar. Az egyébként is kurta versenytávot kétszer is rövidíteni kellett a szervezőknek: előbb Paulo Goncalves tragikus halála miatt, majd az időjárás is alaposan megkavarta az egyik versenynapot.

A Honda és Brabec nyerte a 2020-as Dakart

Noha az élen álló Ricky Brabec (USA, Honda) tegnap egy szakasz alatt elveszítette bő húszperces előnye felét, ma újra megrázta magát, és elképesztő hajrával győzött a chilei Pablo Quantanilla (Husqvarna) és Toby Price (KTM) előtt.

Több mint harminc éve nem nyert Honda a Dakaron - most Ricky Brabec törte meg az átkot, egyben megszakította a KTM 2001 óta tartó győzelmi sorozatát. Győzelme azért is történelmi jelentőségű, mert ő az első amerikai versenyző, aki diadalmaskodott a sivatagi ralin

Gyenes Emanuel az összetett 29. helyén fejezte be az ide összecsapást, valamint megnyerte saját kategóriáját, míg Saghmeister Gábor 90. lett az első szaúdi Dakaron.

Nem tört meg a nyomás alatt: az utolsó nap is másodikként futott be az összetett verseny győztese, Ricky Brabec

Dakar 2020 - Végeredmény:

1. Ricky Brabec (USA) - Honda

2. Pablo Quantanilla (Chile) - Husqvarna

3. Toby Price (AUS) - KTM

.

.

29. Gyenes Emanuel - KTM

.

.

90. Saghmeister Gábor - KTM

Continental 2019

Facebook Comments