Viszlát, Bajnok! – Életét veszítette Paulo Gonçalves

Viszlát, Bajnok! – Életét veszítette Paulo Gonçalves

- Kategória: Hírek

Tudom, elcsépelt közhely, de most különösen igaz, hogy „mindig a jók mennek el”. Itt hagyott minket Dakar, sőt az egész tereprali szakág egyik legbarátságosabb alakja, Paulo Gonçalves. Mindössze negyven éves volt.

 

Nincs könnyű dolgod, amikor a zsúfolt, zajos motorkiállítás sokadik napján próbálsz nagy nevek közelébe férkőzni, netán hosszabb interjút kérni tőlük. Ezért volt nagy meglepetés, hogy az EICMA-ra kilátogató Paulo Gonçalves nemhogy udvariasan, hanem kifejezetten kedvesen, már-már barátian üdvözölt, és húsz-harminc percen át válaszolt – mindvégig jókedvűen, mosolyogva – a valószínűleg ezredszer elhangzó kérdésekre.

Még akkor sem jött zavarba, mikor közösen felidéztük a 2014-es Dakar mélypontját: vezető helyről kényszerült kiállni egy apró hiba, a kipufogóra tapadt, majd ott meggyulladt száraz kóró miatt:

Mivel a közelben volt egy tv-stáb, nézők milliónyi látták, ahogy Paulo arcát a tenyerébe temetve, összetörten rogy le a motor mellé – talán el sem hitte, hogy egy marék gazon úszott el a Dakar-győzelem.

Elhunyt Paulo Gonçalves

Rövid hír tudatta ma délelőtt, hogy egy motoros életét veszítette az idei összecsapás hetedik szakaszán. Később már az is kiderült, hogy az etap 276. kilométerénél történt a baleset, az áldozat pedig nem más, mint Paulo Gonçalves.

Paulo Gonçalves (1979-2020)

Helikopterrel érkezett a helyszínre az orvosi stáb, a dokik azonnal megkezdték az újraélesztést, és elindultak a közeli kórház felé, de már nem tudtak segíteni rajta. Olyan sokszor állt közel a győzelemhez – 2014-ben a fenti tűzeset miatt nem lett első, egy évvel később pedig éppen hogy lemaradt a győztes Marc Coma mögött, s  ért be másodikként a viadalon. Immáron az égi pályákon húzza a gázt – ég veled, Paulo!

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Deák Zoltán

    R.I.P.
    Nagyon sajnálom!

Válasz