Megint a pia? Tízből egy balesetet részegen okoznak a motorosok

Megint a pia? Tízből egy balesetet részegen okoznak a motorosok

- Kategória: Hírek

Egy friss kihágás miatt került elő a KSH statisztikája, amiből kiderült, hogy még mindig komoly gond a részegen motorozás Magyarországon…

 

Szerdán igazoltatták a Vas megyei rendőrök azt a férfit, aki jogsi és bukósisak nélkül motorozott Telekesen. A férfit a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol kiderült, hogy nemcsak a vezetői engedéllyel és a bukóval van gond – ittas volt, amikor motorra ült. Engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Tízből egy balesetet részegen okoznak a motorosok

Masszívan tartja magát az a városi sztereotípia, hogy

csak a kocsmatúrák Babettáit, Simsonjait hajtják piásan, de a nagymotorral járók sokkal felelősebbek ennél.

Nos, el kell keserítsem a mundér becsületét védő motorosokat: nyáron két-háromnaponta történik olyan ütközés, amiben ittas motorvezető a vétkes, de ennél is durvább a piás balesetek aránya.

Jól látjátok: évente hatvan-hetven baleset szerepel a motorosok neve mellett. A segédmotorosok 150-200 esettel hasítanak, de azt érdemes kiemelni, hogy folyamatosan csökken ez a szám – öt év alatt 37%-kal esett vissza

Évente hatvan-hetven részegen okozott motorbaleset? Gyakorlatilag minden tizedik vétkes motoros a szesz miatt keveredik bajba, ami rendkívül magas szám. Különösen a tömegrendezvények, találkozók, bulik alkalmával ugrik meg az érték – nem véletlen, hogy tavaly éppen Somogybabod környékén csípték el a legtöbb ittas vezetőt Magyarországon. A bulvárlapok gyorsan meg is kreálták a rendkívül hangzatos Babodon a legmagasabb az egy főre jutó ittas vezetés száma címet – a helyiek „legnagyobb örömére…”

Ne hidd, hogy megúszod egy csekkel! Csak az új év első napján ketten kerültek fogdába ittas vezetés miatt, az egyik egy ceglédi motoros volt

Mi lehet a megoldás? Nos, az önmérsékleten túl azt javasoljuk, hogy igenis tegyen érte – a még valamennyire józan – motoros, hogy piás társa, cimborája ne üljön nyeregbe. Lehet, hogy a felestől felbátorodva ellenkezik majd, de utólag tuti hálás lesz, hogy a saját szobájában, és nem az árokban vagy a fogdában ébred majd másnaposan.

Kapcsolódó anyag: Videóra vette a karancsi motoros, hogy iszik, motorra ül, majd összetöri magát…

Continental 2019

Facebook Comments

5 Comments

 1. Pont azok a készségek kellenek motorozáshoz, melyet legjobban ront az alkohol – reakcióidő, egyensúlyérzék – ezért aki piál motorozás előtt az tényleg s**pni ül a gépre, nem lehet sajnálni.

  1. Csaba Nyári

   Tehát, tízböl kilencszer, a józanok okozzák a balesetet.

   1. Igen. Tiltsuk be a józanul vezetést, 90%-ot javul majd a statisztika…

    1. Mondanám, hogy vicces, de az ittas vezetés nem az a téma, ahol kedvünk lenne poénkodni – neked sem javaslom.
     Évente 1000-1200 ember sérül vagy hal meg a piásan autóba, motorra ülők miatt.

 2. Attila Toldy

  Az Ittas járművezetőt nem fogdába kell zárni hanem beosztani a balesetisebészet hullakamrájában dolgozni minimum 30 napra..Ha motoros akkor 50 nap minimum..

Válasz