Felvette, ahogy piásan elesik, most a zsaruk terjesztik a videóját

Felvette, ahogy piásan elesik, most a zsaruk terjesztik a videóját

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
5

Ismét a PoliceHungary Youtube-csatornájáról kaptunk egy tanulságos felvételt.

Nem jutott messzire nógrádi Ghostrider, de legalább felvette az összes szabálytalanságot, amit a salgótarjáni motorozás közben elkövetett. Most sem voltak restek a zsaruk: közzétették a videót, hátha más okul belőle.

Első lámpa, megvolt? 🙂

A motort vezető férfi és az autóban ülő két nő is megsérült, szerencsére egyik sem súlyosan. Nem kenyerünk balesetekkel példálozni, ám most kifejezetten fontos témáról van szó, mert az utóbbi években egyre több piás motoros adott munkát a helyszínelőknek...

A motorosoknál is komoly gond az ittas vezetés

Noha a többség szerint az ittas motorvezetés inkább a kocsmatúrákhoz használt Babetták, Simsonok tulajdonosaira jellemző, a rendőrségi jelentésekből egészen más derül ki. Az elmúlt öt évben az ittasan, nagymotorral okozott balesetek száma 300-350-re tehető, és ezzel még a gyalogosokat is megelőzzük (278 eset).

Itt is a pia volt a kiváltó ok... (Kép: Police.hu)

Persze a kerékpárosok ilyen tekintetben egyszerűen utolérhetetlenek: nyáron az ittasan elkövetett, személyi sérüléssel járó ütközések közel harmadáért (!) ők felelősek. Persze mi sem dicsekedhetünk, mert összességében

2015 és 2018 között 220 (!) ittas vezető okozott balesetet rendszámos motorral.

A július és az augusztus a „csúcsidőszak”, ekkor hetente (!) 12-13 részeg robogós vagy motoros miatt kell helyszínelni a rendőröknek.

Continental 2019

Facebook Comments