Alpok és Dolomitok magyar túravezetővel: ez a Biker's POIson!

Alpok és Dolomitok magyar túravezetővel: ez a Biker's POIson!

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

Magyar Balázs úgy ismeri a legnépszerűbb hágókat, mint a tenyerét, ezért elhatározta, hogy megosztja az Alpok és Dolomitok legszebb részein szerzett tapasztalatait a magyar motorosokkal is. Helyiként megszervezte a szállást, kiváltotta a hivatalos osztrák túravezetői engedélyt, és napjainkban gőzerővel készül a 2020-as túrákra, melyeken egy meglepetést is tartogat a résztvevőknek…

Sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy bejárják az Alpok „nem szokványos” ösvényeit, azaz nem elégednek meg a legismertebb hágókkal, hanem közöttük is a lehető legjobb, legszebb utakon szeretnének motorozni. Ebben segít az igazán elmés nevű Biker’s POIson alapítója és vezetője, Magyar Balázs.

- Miért pont téged válasszanak, akik szeretnék egy helyi túravezetővel bejárni a legszebb szerpentineket?

- Megannyi elvégzett tréning és az összes érdekes hely felfedezése után úgy határoztam, rutinos motorosként ideje átadnom az élményt a többi motorosnak is. Ezért aztán saját vállalkozást indítottam itt Ausztriában, majd a túravezetői engedély (merthogy itt ilyen is van!) kiváltása után elkezdtem toborozni a vendégeket.

Nem volt bonyolult megszerezni a túravezetői engedélyt, mivel itt élek a hegyek gyűrűjében, és töviről-hegyire bejártam már a kedvelt hágókat. Mondjuk nincs is nehéz dolgom: olyan közel lakom a Stelvióhoz, hogy a vasárnapi ebéd után is simán felugorhatok motorozni egyet – mesélte Balázs

Nem túlzás azt állítani, hogy kiválóan ismerem a helyet, a nyelvet, a szokásokat (igen, a rendőrökét is!), és szerencsére sok magyar barátom van a környéken, akikkel a bajban is számíthatunk egymásra. Így aztán a velem túrázók „assistance-szolgáltatást” is kapnak tőlem.

- Muszáj közbevágnom: Magyarországon az „assistance” lassan szitokszó lesz, mert olyan méltatlan szolgáltatásokra használják a biztosítók. Mit jelent nálad?

– Nálam ez mindig valódi segítséget takar: például, ha elkopik a fékbetét vagy hirtelen bármilyen alkatrészre van szükség, tudom, honnan jön meg leghamarabb. Nem mindegy, hogy – kölcsönjárművel – rohangálsz egy-két napot a cuccok után, és közben lemaradsz a túra lényegéről, vagy egy telefon, és jön az alkatrész, majd másnap reggel folytathatod is az utat.

Balázsnál nincs hiány kanyarokból, miként rutinból sem...

 

Az sem okoz gondot, ha – ne adja ég – javíthatatlan a motor. Nálam elfér, amíg megszervezik a fuvart, de akár segítek is a hazaszállításban.

Biker's POIson: ez nem tömegprogram, hanem személyre szabott motoros túra

- Hol laknak a vendégeid?

- Nálam alapelv, hogy a tökéletes túra az ideális szállás kiválasztásával kezdődik. Hogy miért? Nos, sok helyen egy szobába zsúfolják a szólóban érkezőket, majd csodálkoznak, hogy másnap egyikük kialvatlan, nyűgös és ez a motorozásán is látszik. Éppen ezért itt külön szobát kap mindenki, nehogy egy horkoló szobatárs vagy bármi más elrontsa a pihenését. Mindez természetesen felár nélkül – itt nem jár rosszabbul az ember csak azért, mert nincs utasa. Emellett legfeljebb hatan vehetnek részt a túráimon, ugyanis tényleg a motorozáson van a hangsúly – minél többet menni és minél többet látni, ez a mottó, amit egyszerűen nem lehet 12-15 emberrel.

Egyágyas szobák felár nélkül és akár ingyenes belépő az összes hágóra - jól hangzik? Ezt nyújtja a Biker's POIson

Tökéletes helyismeretű, profi, magyar túravezető, egyágyas szobák és kiváló utak – mi más kell még egy hibátlan nyaraláshoz? Ha Te is felfedeznéd a motorosok Mekkájaként elhíresült Stelviót és környékét, keresd fel Balázs Facebook- és Instagram-oldalát vagy honlapját, ahol már most lefoglalhatod idei utadat.

Mi több, ha megosztod ezt a cikket, és úgy jelentkezel, akkor Balázs átvállalja az összes hágó belépődíját, így akár 45 euróval olcsóbban vehetsz részt a 2020-as túráin, melyekről itt olvashatsz bővebben.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz