Fekete hétvége: baleset a krosszpályán és a 4415-ösön

Fekete hétvége: baleset a krosszpályán és a 4415-ösön

- Kategória: Gyorshírek

Két súlyos motorbalesethez riasztották a mentőket ma reggel és délután.

Előbb a 4415-ösön történt karambol, ahol egy motoros - eddig tisztázatlan okokból - áttért a menetirány szerinti bal sávba, és frontálisan összeütközött az ott haladó Volvóval. A TV2 helyszíni tudósítása:

A TV2 információi szerint kétgyermekes édesapa volt a motoros, aki életét veszítette a ma délelőtti balesetben. Az autó vezetője csak kisebb sérüléseket szenvedett

Nem sokkal később a csákánydoroszlói krosszpályáról hívták a mentőket: ott egy súlyosan sérült motoros szorult sürgős segítségre. Mentőhelikoptert küldtek a sérültért, de egyelőre nincs hír róla, hogy miként szenvedett balesetet a motoros és milyen állapotban szállították kórházba.

A rendőrök is segítenek, hogy magabiztosan kezdd a szezont

Immáron hagyomány, hogy tavasszal több ingyenes vezetéstechnikai tréninget tartanak a zsaruk, ezzel is hozzájárulva, hogy kevesebb motorbaleset történjen az utakon. Emellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberei ismét összeszedték, hogy mire érdemes figyelni a szezonkezdő motorozások előtt. Persze a tapasztaltabbak valószínűleg csak legyintenek, hogy ezek általánosságok és ezerszer hallották már, de ettől függetlenül igaz - ha felkészíted a motorod és magad is, akkor nemcsak élvezetesebb, hanem biztonságosabb is lesz a szezonkezdés. Íme, a zsaruk tanácsai!

BMW

Egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti helyzetek kialakulásának lehetősége.

- A „motorkerékpáros balesetek” megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok fokozott óvatossággal közlekedjenek, és soha ne feledjék, hogy a közúti közlekedés védtelen közlekedői közé tartoznak!

- Közlekedési balesetek esetén a motorosoknál jóval nagyobb a súlyos sérülés veszélye, mint a személygépkocsi vezetőké, hiszen testük szinte közvetlenül érintkezik a talajjal, őket nem védi kaszni.

BMW

- A kétkerekű motorosok lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak, fürgébbek, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet.

- Gyorsabban váltanak sávot és az előzési manővereket is lendületesebben hajtják végre.

Ezért is nagyon fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap vezetés kihagyást követően – ne csak magukat, hanem járműveiket is készítsék fel a közlekedésre és ellenőrizzék azok műszaki állapotát!

Felhívjuk a motorkerékpárosok figyelmét, hogy: 

  • Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjenek!
  • A közúti közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat fokozottan tartsák be (fokozott figyelem pl. előzés, kanyarodás, egyéb manőverek során)!
  • Mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek!
  • Valamint, de nem utolsó sorban viseljenek bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a motorosok gerinc-, és végtagsérülésének, valamint baleseti halálnak a kockázatát!

Kapcsolódó anyag: A rendőrség is hangsúlyozza - a motoros gyorsabb, de ettől még nem gyorshajtó!

Képek: Police.hu, videó és nyitókép: TV2.hu

 

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz