Rendőrség: a motoros gyorsabb, de ettől még nem gyorshajtó!

Rendőrség: a motoros gyorsabb, de ettől még nem gyorshajtó!

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

A rendőrök is felemelték a hangjukat az elmúlt napokban történt, halálos kimenetelű motorbalesetek miatt. Nem véletlen, hogy a motorosok mellett az autóvezetőkhöz is szóltak...

Az utóbbi napokban két halálos motorbaleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ezért a helyi egyenruhások ma kiadtak egy közleményt, amiben felhívják a figyelmet a legfontosabb veszélyekre.

Kép: Police.hu

- A nyári időszakban több motorkerékpáros jelenlétével számolhatnak a közlekedők, ráadásul a kétkerekűek a közlekedés legvédtelenebb résztvevői közé tartoznak, amit nem szabad elfelejteni! Esetükben jóval nagyobb a súlyos sérülés veszélye, hiszen nem védi meg őket a karosszéria egy esetleges ütközésnél - szögezték le.

Kedves autósok! A gyors hajtás még nem gyorshajtás!

- A motorosok lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak, akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabbak sávváltásnál és lendületesebbek az előzési manővereknél is,

ezért is nagyon fontos, hogy a gépkocsivezetők számítsanak a jelenlétükre!

Hogy észrevegyék a kisméretű, holttérben könnyen „eltűnő” motorkerékpárokat, kérjük, a sofőrök rendszeresen ellenőrizzék és használják a visszapillantójukat! - áll a zsaruk mai közleményében.

Kép: Police.hu

Emellett szóltak a motorosokhoz is, újra kiemelve, hogy a melegtől függetlenül csak teljes öltözetben, jó állapotú motorral keljenek útra, s ne csak a KRESZ sebességhatárait tartsák be - mindig olyan tempót válasszanak, ami rutinjuknak, tudásszintjüknek megfelelő!

Ebben a kisfilmben is az autóvezetőket figyelmeztetik, hogy vigyázzanak a motorosokra

Jó utat, jó időt és balesetmentes szezont kívánunk minden motorosnak!

BikersPoison

Facebook Comments

1 Comment

  1. Mivel nincsenek szigorúbb büntetések, így mindenki toik rá.

Válasz