Komoly összeggel támogatják Romániában, ha autóról motorra ülsz

Komoly összeggel támogatják Romániában, ha autóról motorra ülsz

- Kategória: Gyorshírek

A Maszol.ro számolt be róla, hogy Romániában szeretnék motorra ültetni embereket, ezért akár több ezer eurós visszatérítést kapnak azok, akik roncstelepre küldik öreg kocsijukat és benzines vagy elektromos motorkerékpárt vesznek helyette.

Az akció első és legfontosabb eleme, hogy 1350 eurót elengednek az új autó vételárából, ha az 96 g/km alatti károsanyag-kibocsátású és a tulajdonos lead helyette a bontóba egy másikat. Komoly engedményt kapnak a konnektorról nem tölthető hibridek vásárlói is (kb. 520 euró), ám a valódi újdonság, hogy elképesztő mértékű visszatérítés jár az új, környezetbarát  motorkerékpárok vásárlóinak.

Látszólag használhatatlan roncs, ám ez is 250 ezret ér Romániában, ha újat veszel helyette (A kép illusztráció, forrás: MTI Fotó: Vajda János)

A motorkerékpárok is bekerültek a roncsprogramba

700-750 eurós, azaz átszámítva 220-230 ezer forintos árengedményt szinte bármilyen kétkerekűre felhasználhatják, ha leadják a bontóban koros autójukat vagy motorjukat. Ennél is meglepőbb, hogy - az európai példákkal ellentétben - azonos módon kezelik az elektromos autókat és motorkerékpárokat, vagyis

ha végleg kivonják a forgalomból öreg Daciájukat, kétezer eurót elengednek az új elektromos motor árából.

Igazán vicces: éppen tíz éve írtunk szatirikus cikket arról, milyen logikus is lenne egy általános roncsprogram, amiben mindegy, hogy mit veszel, autót vagy motort, a lényeg az, hogy tisztább, biztonságosabb géppel járj. Lám, alig egy évtized kellett, hogy megvalósuljon - talán a román példa ragadós lesz, és más országokban is rájönnek, hogy az új motor legyártása és használata kevésbé szennyező, mint az autóké, így mielőbb érdemes bevonni a támogatott járművek közé.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz