Öt dolog, amit mindannyian megszívunk

Öt dolog, amit mindannyian megszívunk

- Kategória: Vélemény

Ennyire sablonosak lennénk? – merülhet fel a kérdés, mivel a lenti ötös kivétel nélkül mindenkire igaz. Összeszedtük őket, hátha így neked legközelebb már nem kell bajlódnod…

Harley 2020 11 Cikk

Őszintén: hányszor tépelődtél indulás előtt, mikor legszívesebben már a gázt húztad volna, hogy mindent jól csináltál-e? Nyugi, mások is így vannak vele – nézd csak, itt az öt leggyakoribb szívás!

5. Kell esőruha?

Mintha csak Newton egyik fizikai törvénye lenne, épp olyan megbízhatóan működik az esőruha és a csapadék állandója. Így szól a tétel:

Ha felveszed az esőruhát, akkor nem esik és persze vice versa.

Szóval nagy nehezen beleküzdöd magad a nejlongúnyába, ami mindenhol szorít, leizzadsz, mire kitolod a motort, majd rájössz, hogy a motoros dzseki belső zsebében van a kulcs…

Nézheted a MoreCastet meg a Met.hu-t, úgyis az esőruha dönti el, hogy megázol-e

Esőruha le, kabát szét, kulcs és vissza. Már jobban izzadsz, mint egy serpenyőbe dobott szalonnacsík. Persze ez mind semmi, hiszen amint megteszel öt-tíz kilométert, kisüt a nap, Te pedig percenként 12-15 liter verejtéket termelsz az egykori tejeszacskókat idéző göncbe.

4. Egyrészes bőrruha és a pisilés

Társaid már türelmetlenül várnak, de Te még küzdesz a textillel, mint szegény lány a Kiscsillag számban. Térdig letolva persze tudnál brunyálni, de az hogy néz ki, így marad a pipiskedés és bénázás. Szerencsére társaid átérzik a helyzeted: gúnyos viccekkel, dudálással és megalázó beszólásokkal szurkolnak, hogy tuti nyugodtan végezhesd a dolgod….

Megfogadod, hogy soha nem ülsz át az R1-ről túraenduróra, de irigykedve nézed, hogy cordurában mindez fél perc lett volna, és már rég motorozhatnál…

3. Akkor jut eszedbe, mikor már késő…

Be kellett volna tenni a füldugót – mormolod az autópályán. – Szükség lett volna a meleg aláöltözőre – morgod félhangosan a hágó tetején. – Ha induláskor tankolok, most nem kéne számolgatnom, hogy elérek-e a benzinkútig – ezt már csak fejben. Sajnos bármennyire is a lazulásról, a szabadságról szól, muszáj a motorozásba is rendszert vinni, hogy menet közben tényleg csak az élvezet maradjon és az útra összpontosíthass.

Pályamatrica, EÜ-csomag, sárga mellény, dB-killer – minden megvan? A nyugati határ túloldalán a rendőr is szívesen megnézi, hogy teljes-e a kötelező motoros készleted, de olcsóbb, ha otthon, indulás előtt győződsz meg róla (Kép: Police.hu)

2. Amit mindenki elfelejt legalább egyszer. Igen, a sisak

Városban csak valami halk sercegés hallatszik. Kiérsz az országútra, egyre hangosabb, zajos csapkodás a sisakon. Mire felismered, már késő: igen, ez a bukód csatja… Talán még nem született olyan motoros, aki ne járt volna így, szóval ezt is érdemes beiktatni a reggeli rutinba.

Amikor a fenti listát ellenőrzöd, automatikusan tedd hozzá, hogy meghúzod újjal a bukó csatját. Ha nem mozdul, indulhatsz…

1. A túlzott rutin…

A sisakról ugrott be: olyat is láttunk már, hogy az év(tized)ek óta motorral ingázó barátunk a házától két utcányira vette észre, hogy valami nem stimmel. Igen, előtte csörgött a telefonja, hajnal volt, nem pihente ki magát, de utólag sem érti, hogy felejthette a polcon a sisakot, és miért csak 2-300 méter után tűnt fel neki a dolog?

Teljes embert kíván a motorozás… Ha bármiből azt látod, hogy nem vagy ott fejben, akkor inkább ne erőltesd – lesz még tucatnyi napos hétvége

Erre mondják a közlekedésbiztonsági szakemberek, hogy intő jel. Tudod, mikor a túra végén, fáradtan kint felejted az indexet, esetleg elbambulsz ismerős környezetben, és azon kapod magad, hogy máshol járnak a gondolataid vagy a pihenő után kicsatolt bukóval indulsz útnak. Figyelj rájuk, mert fontos dologra utalnak: nem vagy ott fejben, és ez nem autó, ahol majd korrigál a sávtartó vagy a holttérfigyelő.

A kétkerék teljes embert kíván – többet ad, és többet is követel tőlünk. Persze így is megéri minden egyes szívás, mert jól tudjuk: az élmény össze sem hasonlítható az autózással, a nyűgök és a haverok beszólásai ellenére is imádjuk a motorozást, sőt lehet, hogy éppen ez benne a szép.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz