Youtube-királyok: ötmilliós bírságot kaptak a saját videójuk alapján

Youtube-királyok: ötmilliós bírságot kaptak a saját videójuk alapján

- Kategória: Hírek

Ne csináld! Ha csinálod, ne vedd fel! Ha felveszed, ne oszd meg! Ha megosztottad – ne csodálkozz…

 

Gondolj csak bele: megosztottál már olyan motoros videót, amiben Te szerepelsz és megszegsz néhány közlekedési szabályt? Ha igen, akkor kezdhetsz aggódni, mert egyre több helyen – igen, például Debrecenben is – indult már eljárás ilyen felvételek miatt.

Sisakkamera buktatta le a spanyol motorosokat

A legutóbbi – igaz, nem hazai – eset azért kapott nagy figyelmet, mert a sok-sok kihágás miatt elképesztő mértékű bírságot kaptak a srácok:

Másfél perc alatt ötmillió forintnyi bírságot összeszedni? Kemény…

A spanyol csendőrség (La Guardia Civil) foglalta le a videót és tette közzé Youtube-csatornáján, hogy elejét vegye a hasonló akcióknak. Főként a masszív gyorshajtást, a záróvonal-átlépést, no meg a szembe sávban kanyarodást rótták fel a videó készítőjének, valamint társainak.

sisakkamera

A helyiek által csak Mataburrosként emlegetett NA1110-es úton vették fel a videót a csendőrök elmondása szerint 28 és 38 év közötti motorosok. Összesen 39 szabálysértés számoltak össze a másfél perces filmen…

A film alapján 14 100 eurós, azaz 4,8 millió forintos bírságot szabtak ki, no meg 132 (!) büntetőpontot.Persze ők még „olcsón megúszták”, hiszen Angliában börtönbüntetésre ítélték  a motorosokat hasonló felvételek alapján.

Kapcsolódó anyag: Saját kerekezős videója alapján vitték be a rendőrök a debreceni szupermotóst 

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz