Életét veszítette egy motoros az M5-ös autópályán

Életét veszítette egy motoros az M5-ös autópályán

- Kategória: Gyorshírek

Szeged felé tartott tegnap éjszaka, amikor a baleset történt.

 

Éppen nemrég mesélték a Magyar Közút dolgozói, hogy milyen sok karambolt, ütközést látnak testközelből. Átlagosan négyhetente (!) törik össze valamelyik furgonjukat, ami a leállósávon parkol vagy araszol, és ami ennél is szörnyűbb: az utóbbi húsz évben 17 (!) munkatársuk veszítette életét munkavégzés közben.

Helvécia, 2020. március 27. Összeroncsolódott motorkerékpár mellett helyszínelnek rendõrök az M5-ös autópályán, a Bács-Kiskun megyei Helvécia térségében 2020. március 27-én, miután egy pályafenntartó autónak ütközött. A motor vezetõje a helyszínen meghalt. MTI/Donka Ferenc

Tegnap este is az autópálya-fenntartó egyik járművével karambolozott az a motoros, aki Szeged felé haladt az M5-ösön a 92. kilométernél. A rendőrség szűkszavú nyilatkozatából nem derült ki, hogy másik autóval ütközött előbb, és ezért csapódott a pályafenntartó-autónak vagy egyszerűen későn vette észre az úton álló járművet. Csupán annyit közöltek, hogy a kora este történt balesetben életét veszítette a motor vezetője.

Kérlek, ne motorozz - egyébként sem szabályos!

Mivel az egészségügyi rendszer egyébként is lassan túlterhelt, no meg a sofőrök többsége sem éppen összeszedett, nyugodt a megváltozott helyzetben, arra kérünk, hogy bármennyire is csábít a jó idő: ne most motorozz! Miként a motoros jogász is megerősítette: a kétkerekűekre is vonatkozik a ma életbe lépett kijárási korlátozás, és hiába hivatkozik arra bárki, hogy ez „egyéni sporttevékenység”, ez korántsem igaz.

Szóval ha csak nem munkába jársz vele vagy más halaszthatatlan ügyet intézel, kérlek, ne ülj motorra - lesz még sok-sok nyári hétvége, amikor pótolhatod az elmaradt túrákat.

Kapcsolódó anyag: A motorokra is vonatkozik a kijárási korlátozás

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz