Kormányinfó: a budapestiként is mehetsz vidékre a korlátozás alatt

Kormányinfó: a budapestiként is mehetsz vidékre a korlátozás alatt

- Kategória: Gyorshírek

Olyan sok fals infó keringett a világhálón az első, korlátozás utáni hétvége szabályairól, hogy maga Gulyás Gergely tisztázta a kérdést a kormányinfón.

 

Mivel a budapesti és Pest megyei szabályok nem változtak, úgy tűnhet, hogy a fővárosiak nem mehetnek vidékre, hiszen továbbra is csak „alapos indokkal” hagyhatják el lakhelyüket. Viszont a rendelet értelmezése sokkal lazább, és tisztán látszik, hogy próbálták a valós élethelyzetekhez igazítani a korlátozást, hogy könnyebb legyen együtt élni az új szabályokkal.

Vidékre is utazhatnak a budapestiek

Hogy oldható fel a „csak alapos indokkal hagyja el budapesti lakhelyét” és a „lemehet a vidéki nyaralójába” ellentét? Nos, roppant egyszerű, és tulajdonképpen eddig is így működött, de most végre gyakorlati példákon keresztül magyarázták el a dolgot a mai kormányinfón. Egészen pontosan így fogalmazott:

Budapestet és Pest megyét is elhagyhatják a lakosok, elmehetnek vidéki ingatlanjaikba, de a biztonsági szabályokat tartsák be.

Élőben a kormányinfó, majd az operatív törzs tájékoztatója

Élőben a kormányinfó, majd az operatív törzs tájékoztatója

Közzétette: Index.hu – 2020. május 7., csütörtök

Tehát továbbra is szabálytalan „csak úgy” leugrani Csesznekre meg a Mátrába motorral, csak hogy egyél egy lángost (mint a tavalyi sebességrekorder). Viszont a vidéki, rászoruló szülőknek bevásárlás vagy a vidéki telken fűnyírás az igenis alapos indok. Az pedig már tényleg nem számít, hogy mivel mész oda: tök mindegy, hogy autóval vagy motorral gurulsz le, hogy ne legyen burjánzó Jurassic Park telkedből.

Nyitókép: MTI 

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz