Örökmozgók – bemutatkoznak a cserélhető akksis LVNENG e-robogók

Örökmozgók – bemutatkoznak a cserélhető akksis LVNENG e-robogók

- Kategória: Kiemelt cikk

Miként lehet kiküszöbölni az elektromos robogók legnagyobb hátrányát, a több órán át tartó újratöltést? Nos, úgy tűnik, a már Magyarországon is elérhető Lvneng mérnökei egy csapásra orvosolták a problémát, ráadásul pofonegyszerűen…

 

Az akkumulátorról működő kerti gépekhez hasonló megoldással rukkoltak elő a Lvnengnél, azaz egy mozdulattal cserélhető akksiknak alakítottak ki helyet a motorban. Így aztán városon belül több órán át tekereghetünk, kiaknázva a 80-90 km-es hatótávot, s ha lemerülne, fél perc alatt újra mozgásképessé tehető a gép. Ekkor nincs más dolgunk, mint egy mozdulattal kivenni az akkut, majd betenni a feltöltött párját, és – stílszerűen – roboghatunk is tovább.

Teljes körű szolgáltatás: az állami támogatás elnyeréséhez szükséges cégalapításban, pályázatírásban is segítenek az ElektromosRobogó.hu-nál, és itt jelentkezhetsz tesztvezetésre is, ha kipróbálnád a képen látható S5-öt

Nagy lendületet adhat a hazai forgalmazó terjeszkedésének, hogy két modellje is megfelel az 55%-os állami támogatás feltételeinek (1,4 kW és 1,8 kWh), mi több, mindkettő alaposan túlteljesíti az elvárásokat.

Elektromos robogók állami támogatással

A dinamikus gyorsuláshoz éppen csak elegendő, 1,4 kW-os teljesítmény helyett két- és háromkilowattos Bosch villanymotor mozgatja a menetkészen csupán 64 kilót (!) nyomó S5-öt és párját, az X1-et.

Állami támogatással mindössze nettó 354 150 Ft-ért vehetjük meg az eredetileg bruttó egymillióért kínált S5-öt, míg az itt látható X1 350 607 forintot kóstál

Az 1999-ben alapított és havi 25 ezer (!) motort gyártó Lvneng fürge, könnyű robogói már Magyarországon is elérhetőek. A fenntartható és környezetbarát városi közlekedésért kardoskodó csapat motorjait az ElektromosRobogó.hu oldalon nézhetitek meg.

Vezető szerepben

Noha itthon még kevésbé ismert a márka, évente 60-70 ezer (!)  Lvneng talál gazdára Európában, s hogy ez a szám tovább nőjön, a hazai importőr viszonteladókat keres hálózata bővítéséhez. Igazi vevőcsalogató az egész napos üzemre képes, 1 Ft/km-es üzemeltetési költségű robogó, mely sokat spórolhat a futárcégeknek, kiszállítóknak, főleg olyan környéken, ahol korlátozzák a személy- és teherautók forgalmát.

Nem mellesleg az e-robogó kifejezetten hatékony eszköz, hogy tisztábbak, élhetőbbek és főként kevésbé zajosak legyenek a városok, így nem csak a cégek, hanem a település lakói is nyernek a hangtalan gépek elterjedésével.

Continental 2019

Facebook Comments